Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Június 14. 11:41, szombat | Belföld
Forrás: Félegyházi Közlöny

Átlépték a határt a Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok székely lovasai

Átlépték a határt a Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok székely lovasai

A Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok Kárpát-medencei Szabadidőlovas Találkozó és Családi Fesztiválra az ország minden szegletéből, sőt, több határon túli magyarlakta területről érkeznek lovasok nyeregben, fogaton.

A Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapok Kárpát-medencei Szabadidőlovas Találkozó és Családi Fesztiválra az ország minden szegletéből, sőt, több határon túli magyarlakta területről érkeznek lovasok nyeregben, fogaton. A leghosszabb utat a Csíkból induló székely csapat tagjai, Péter Emőke, Farkas Frigyes és Abos Zsolt teszik meg.

A lovasok május 27-én indultak útnak, hogy közel 700 kilométert megtéve megérkezzenek a Hortobágyra. A háromfős társaság június 12-én éjjel érkezett meg Székelyhídra, ahonnan június 13-án, a délutáni órákban indultak tovább. Tegnap létpék át a határt Létavértesnél, ahonnan már csak 70 kilométer van hátra a rendezvény helyszínére vezető útból.

Elmondásuk szerint lovaik és ők is jól bírták a túra megpróbáltatásait, az utóbbi napok hőségét elkerülendő esténként ültek nyeregbe. A csapat egyike azon száznál is több társaságnak, akik már jelezték részvételüket a Nyeregszemle és Hortobágyi Lovasnapokon, melynek idei lólétszáma várhatóan minden korábbi rekordot megdönt, a szervezők 400 feletti lovas részvételére számítanak. A rendezvény fénypontjaként a résztvevő lovasok a Szent Korona felvezetésével ökumenikus istentiszteleten vesznek részt.

Mindemellett a látogatók látványos bemutatókat, izgalmas versenyeket tekinthetnek meg június 20-22. között a hortobágyi Mátai Ménes területén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.