Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. December 25. 08:00, szerda | Életmód
Forrás: - szerk. -

Az 5 legegészségesebb ital

Az 5 legegészségesebb ital

Naponta legalább másfél-két liter folyadékot meg kell inni.

Naponta legalább másfél-két liter folyadékot meg kell inni. Sokan ezzel takarózva döntik magukba literszám a cukros üdítőket. Válasszon inkább olyan italt, ami egészséges!

1. Víz
A legalapvetőbb folyadék, amire szüksége van a szervezetnek. A víz segítségével tudja kiválasztani a méreganyagokat. A víznek nincs kalóriatartalma, ásványi anyagokat viszont tartalmaz. Magyarországon a vezetékes víz minősége is elfogadható, de a legjobb a forrásvíz és az ásványvíz.

2. Tej
A sokat vitatott tejet a magas kalcium tartalma miatt még mindig egészséges és tápláló italnak tartják. Fontos szerepet játszik az erős csontozat kialakulásában ill. megőrzésében. Amennyiben félti a vonalait, úgy inkább zsírszegény tejet válasszon.

3. Tea
Egy csésze forró tea nemcsak jólesően átmelegít, de akár orvosság is lehet. A gyógyteák számtalan betegség esetén bevethetők. Segítik az emésztést, enyhítik a fájdalmat, megnyugtatnak. Ízesítsük mézzel, citrommal, a cukrot mellőzzük.

4. Paradicsomlé
A likopin nevű színezőanyagtól sötétpiros zöldség a rákkal szembeni küzdelemben is jeleskedik. A paradicsom védi és egészségesen tartja a sejteket. A paradicsomlé egészségesebb, mint maga a friss zöldség, mivel a lében lévő likopint a szervezet könnyebben fel tudja dolgozni.

5. Szőlőlé
Egy pohár szőlőlé, vagy akár must, nemcsak frissítő hatású, hanem nagy mennyiségű flavonoidot is tartalmaz. Gyulladáscsökkentő, vérhígító hatású és az immunrendszert is erősíti, ezzel véd a megfázást okozó vírusoktól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:55, vasárnap | Életmód

Fonogram-díjátadó: a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert

Mások mellett a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló, Saya Noé, a Thy Catafalque és a Góbé is Fonogram-díjat kapott a szombaton a budapesti Barabás Villában tartott eseményen.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 06:43, péntek | Életmód

Denevérvirológiai kutatás kezdődik a Pécsi Tudományegyetemen

Európai denevérekben előforduló vírusok kutatására indított nemzetközi programban vesznek részt a Pécsi Tudományegyetem (PTE) szakemberei - közölte a baranyai felsőoktatási intézmény az MTI-vel.