Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. Március 11. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Az E-vitamin hiány jelei

Az E-vitamin hiány jelei

Az E-vitamin zsírban oldódik, és antioxidáns hatású, vagyis védi a szervezetet az oxidatív stressz hatásaival szemben.

Ezenkívül az immunrendszerünk működéséhez is szükség van rá, hogy ellenállóbbak legyünk a baktériumokkal és fertőzésekkel szemben, és a sejtek közötti kapcsolat fenntartásához is fontos.

Az alábbi tünetek arra utalhatnak, hogy a szervezetünkben nincs megfelelő mennyiség E-vitaminból.

Egyensúlyvesztés

A vitamin hiánya növeli a sejteket érő oxidatív stressz hatásait, emellett a központi idegrendszer működésében is gondokat okozhat. Ettől lassulnak a reflexeink, növekszik a reakcióidőnk és csökkenthetnek a koordinációs képességeink, illetve romolhat az egyensúlyérzékünk.

Hajhullás

Az E-vitamin a megfelelő vérkeringéshez is fontos, ami többek között ahhoz is kell, hogy a fejbőr illetve a hajhagymák vérellátása megfelelő legyen. Ha a keringés romlik, az hajhulláshoz vezethet, illetve azt is tapasztalhatjuk, hogy a hajszálaink kiszáradnak és elvékonyodnak.

Bőrkiszáradás

Nem véletlen, hogy a legtöbb hidratáló és testápoló is tartalmaz E-vitamint. Ha nincs belőle elég a szervezetünkben, az a bőr kiszáradását okozhatja.

Izomgyengeség, görcsök

E-vitamin hiány hatására az izomszövet legyengül és nem működik megfelelően. Ilyenkor gyengébbnek érezzük az izmokat, illetve gyakran tapasztalhatunk izomgörcsöket is, leginkább fizikai aktivitás, izommunka hatására.

Látásromlás

Ha azt tapasztaljuk, hogy a látásunk gyengül, illetve alkalmanként homályosan, illetve szürkületben gyengébben látunk, az is E-vitamin hiányra utalhat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.