Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2014. Október 02. 14:42, csütörtök | Helyi
Forrás: - Adrienn -

Az egészség jegyében

Az egészség jegyében

Ma (október 2-án) Egészségnapot tartanak a Béke téren, melyre sok hasznos és ingyenes programmal várják az érdeklődőket.

Ma (október 2-án) Egészségnapot tartanak a Béke téren, melyre sok hasznos és ingyenes programmal várják az érdeklődőket. A szűrővizsgálatok és tanácsadás mellett a szervezők a szórakozásról is gondoskodtak, hiszen ingyenes ugrálóvár, trambulin, csúszda és arcfestési lehetőség várja a gyermekeket.

A Kiskunfélegyházi Védőnői Szolgálatnak köszönhetően 13-16 óráig vehető igénybe: orvosi tanácsadás, vérnyomás, vércukormérés, véradás, védőnői tanácsadás, testzsír-testvíz százalék mérés és BMI, izomtömeg mérés, csonttömeg mérés. Mindezeken túl háziorvosi tanácsadást is kaphatunk 12-15 óráig, illetve fogászati szűrővizsgálaton és gyermekorvosi tanácsadáson is részt vehetünk.

Az Egészségnap keretében ehetőség nyílik arra, hogy közelebbről megismerjünk egy mentőautót, ahol információkat kaphatunk az újraélesztésről és annak módszereiről, kivitelezéséről. A mentőautó a Petőfi szobor lábánál parkol és két mentős szívesen ad információkat munkájukról és felszerelésükről is.

A rendezvény zárásaként pedig 15.20 órakor Dr. Zacher Gábor toxikológus „Miért?” címmel tart előadást a Városháza dísztermében.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.