Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. December 22. 13:54, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Az idősek közösen ünnepelték meg a Karácsonyt Selymesben

Az idősek közösen ünnepelték meg a Karácsonyt Selymesben

Már több éve annak, hogy először megszervezték az idősek karácsonyát mindkét gazdakörben. Idén december 20-21-én ültek össze, hogy eltöltsenek együtt egy kellemes délutánt.

Ván Jenő a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a gazdakörökben működő három civil szervezetnek köszönhetően nagyon sok programot szerveznek az év folyamán, de ezeken elsősorban a fiatalok és a középkorúak jelennek meg. A 70 év feletti korosztályt sajnos nagyon nehéz kimozdítani otthonukból. A már több mint tíz éves múltra visszatekintő karácsonyi ünnepség azonban az az alkalom, amikor az idősebb korosztály is képviselteti magát. Azt is elárulta a képviselő, hogy a rendezvényt megelőzően személyesen keresik fel és adják át a meghívót a 70 éven felüli gazdaköri lakóknak. Majd azt is hozzátette, hogy a vacsorával és műsorral egybekötött rendezvény nemcsak az időseknek ünnep, hanem azoknak is akik szervezik és természetesen a fellépőknek is.

Idén december 20-án a selymesi és galambosi gazdakör lakóinak, majd december 21-én a haleszi gazdakör időseinek rendezték meg a karácsonyi ünnepséget, melyet mindkét helyen a közösségi házban tartottak. A finom vacsora előtt Gyula atya osztotta meg gondolatait a megjelentekkel, őt pedig sorra követték a helyi előadók, akik énekkel, bűvészkedéssel, citerazenével szórakoztatták a közönségüket.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)