Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Szeptember 13. 20:48, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Simon Zoltán

Az ország legjobb kosárlabdázói pattogtatták a labdát Kiskunfélegyházán

Az ország legjobb kosárlabdázói pattogtatták a labdát Kiskunfélegyházán

Ezen a hétvégén rendezték meg az I. Félegyházi Pékség NBI-es kosárlabda felkészülési tornát a kiskunfélegyházi KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban.

A hétvége első mérkőzésén a Paks a jászberényi gárdával csapott össze. Az Atomerőmű csapata magabiztosan uralta a játékot, főként Tóth, aki 19 pontig jutott, de a Szabó-Kovács-Eilinsfeld trió is kitett magáért.
Forray Gábor csapatának játékából ki kell emelni, hogy csak Tóth Ádám tudott támadólepattanót szedni a paksiak közül egész meccs alatt. Ennek ellenére az eredmény csak a bronzmeccshez lesz elég, hiába szerzett Horváth, Soós és Dramicanin is minimum tíz pontot.
A két órával későbbi összecsapásból a Szeged jött ki jobban. Pontokban nem bővelkedett az összecsapás, ez az egyéni teljesítményeken is jól látszik, hiszen a legtöbb pont Brkic neve mellett szerepel, aki próbajátékát tölti a Szedeáknál. Összesen tizenhárom. A kecskemétieket a Djerasimovic és a Pongó fivérek vitték a hátukon.

Pénteki eredmények:
Atomerőmű SE – JP Top Cop Jászberény 86 – 76
Naturtex SZTE-Szedeák – KTE-Duna Aszfalt 60 - 54

A kiskunfélegyházi Pékség Kupa szombati játéknapjának első mérkőzésén a pénteki nap két vesztese találkozott egymással. A Jászberény a Pakstól kapott ki korábban, míg a Kecskemétet a Szeged múlta felül.
A kecskemétieknek annak ellenére sikerült nyerniük, hogy Tomiszlav Ivosev sérülés miatt erről a találkozóról is hiányzott. A korábban rendszerint nagyon ponterősen kosarazó Dramicsanint 6 ponton sikerült tartania a KTE-nek, így kevésnek bizonyult a jászberényiek részéről Caffey és Mándoki jó teljesítménye.
Győzelmével a KTE zárt a torna harmadik helyén, míg a JKSE a negyediken.
Ezután következett a döntő!
Az első félidőben finoman szólva is gyenge színvonalú találkozóból jó kis meccs kerekedett a záró felvonásra, amelynek hangulata helyenként a nézőkre is átragadt, akik lelkesen tapsoltak egy-egy szebb megoldás után. Egy pontos paksi vezetéssel futottak neki az utolsó három percnek a csapatok, mikor Kiss Zsolt – a szegediek csapatkapitánya- beemelt egy trojkát, megszerezve az előnyt csapata számára. Innen aztán már nem volt visszaút, a Szeged pedig az egész meccset nézve megérdemelten hódította el a kupát.

Eredmények:
Bronzmérkőzés:
KTE-Duna Aszfalt - JP Top Cop Jászberény 73 – 64
Döntő:
Naturtex SZTE-Szedeák – Atomerőmű SE 71 - 67

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.