Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2016. Június 27. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: balaton-atuszas.hu

Balaton átúszás 2016

Balaton átúszás 2016

Mindösszesen 5200 m-t kell bármilyen úszásnemben teljesíteni 2016. július 2-án (szombat).

Jelentkezés helye: Révfülöp, labdarúgópálya.
Ideje: 2016. július 2-án (szombaton), 7.00-13.30

Startolás: A révfülöpi kikötőből, folyamatos (8.00-14.00 között)

Limitidő: A vízben tartózkodási lehetőség 18.00-ig engedélyezett. Felhívjuk a figyelmet, hogy akik gyengébb úszók - nem tudják 4 óra alatt a távot teljesíteni - , azok ne halasszák a rajtot az utolsó időpontra.
Nevezési díj: 8000,- Ft/fő

14 éven aluliaknak (2002-ben és utána születetteknek) 3000.- Ft/fő
Előregisztráció:http://www.sarkany.hu/balatonatuszas/index.dw?menu=2
Orvosi igazolás: A szervezőbizottság úgy döntött, hogy hasonlóan az elmúlt évekhez: egy hónapnál nem régebbi orvosi igazolással lehet menni az úszásra. Ha valaki nem tudja vinni 1 hónapnál nem régebbi orvosi igazolását, a helyszínen is lesz lehetőség az orvosi ellenőrzésre. Ebben az esetben az esetleges sorban állást vállalniuk kell. Az előző két évben a résztvevők 2/3-a rendelkezett igazolással, így az ő részükre gyorsabb lett a nevezés.

A 2016. évi Suzuki Balaton-átúszás a kedvező idő esetén 2016. július 2-án szombaton kerül megrendezésre (tartaléknapok: július 9., 16., 23). Hagyomány már, hogy az 5.2 km-t a révfülöpi kikőtőből indulva, a balatonboglári Platán strandra érkezve kell teljesíteni. A rajt időszak reggel 8.00 órától délután 14.00-ig tart.

Nevezni Révfülöpön, a kikőtőhöz közeli labdarúgópályán lehet. A nevezés 7.00 órától 13.30-ig tart. A nevezési lap olvasható kitöltése után az általános orvosi vizsgálat alapján alkalmasak indulhatnak. A rajtolásnál, a csuklópánt leolvasása után zuhanyozási lehetőséget biztosítunk. A várható nagy indulószám miatt kérjük, hogy óvatosan szálljanak vízbe.

A táv során átlag 20-30 méterenként álló hajók, motorcsónakok biztosítják az útvonalat. A célban ismét leolvasásra kerül a vonalkódos csuklópánt, majd a teljesítők a szponzorok által biztosított kínálatból fogyaszthatnak. A zárt területen belül valamennyien átvehetik a verseny egyedi pólóját, és itt kerülnek kisorsolásra a felkínált ajándékcsomagok is. A kiérkezők itt is számíthatnak orvosi segítségre.

A verseny napján a rendezvényre bérelt hajójáratok közlekednek Révfülöp és Balatonboglár között, melyeket mentettérti jegyek váltásával vehetnek igénybe. Az utazás a vonalkódos csuklópánttal rendelkezőknek ingyenes. A révfülöpi rajthoz érkezők csomagjait raktározzuk. Az általunk biztosított nylontáskában a minimális ruházatot átszállítják, és azt a célba érkezés után a célterület mellett felállított raktárbázison vehetik át. Értektárgyak megőrzését és átszállítását nem vállalja a rendezőség! (Ha valaki mégis a csomagjával ezen tárgyakat beleteszi, érte felelősséget nem vállalnak (pl pénztárca, kocsikulcs, lakáskulcs, telefon, fényképező, ékszerek, stb)

Balatonbogláron délután színvonalas kulturális programok kerülnek megrendezésre a célterület mellett felállított nagyszínpadon.

Az eredményeket a Sárkány Informatikai Zrt. jóvoltából a http://www.sarkany.hu/balatonatuszasoldalon érhetik el. Az előregisztrált úszók eredményei az úszás másnapján felkerülnek, a helyszínen regisztrált úszók pedig folyamatosan, az adatrögzítés haladtával kerülnek fel.

Az időpontváltozást az időjárás befolyásolhatja, ezért a rendezőség a változtatás jogát fenntartja.

Címkék: Balaton-átúszás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.