Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Október 08. 09:33, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Bármikor megfőzi a család kedvencét a szépkorú Terike néni

Bármikor megfőzi a család kedvencét a szépkorú Terike néni

90. születésnapján Balla László alpolgármester köszöntötte fel virágcsokorral és emléklappal városunk nevében Tóth Istvánné Terike nénit október 7-én.

Tóth Istvánné szül. Dobák Terézia 1926. október 8-án született Kiskunfélegyházán. Szülei gazdálkodással foglalkoztak a gátéri tanyavilágban. Hárman voltak testvérek, Terike néni volt a legfiatalabb. Általános iskolai tanulmányai után az otthoni gazdaságban tevékenykedett 23 éves koráig. 1949-ben a Kecskeméti Konzervgyárban kezdte meg munkáját, ahol 10 évig tevékenykedett. Ez idő alatt ismerkedett meg későbbi férjével, Tóth Istvánnal, aki a MÁV-nál dolgozott, mint kalauz. 1957-ben kötött házasságukból két fiuk született: Csaba és Tibor.
A boldog házasság 1984. márciusáig tartott, ekkor maradt özvegyen.
A konzervgyári munkát követően a kiskunfélegyházi műanyaggyárban dolgozott egészen 1964-ig, amikor is átment a kiskunfélegyházi vasúti üzemi konyhára, ahol 1981-ben még elismerő oklevelet is kapott kiváló munkájáért. Innen ment nyugdíjba 1982-ben.

Két menye van: Éva és Melinda, akik 3 unokával és 1 dédunokával ajándékozták meg Terike nénit. Mindennapjait a szerető család és a kis csemeték aranyozzák be.
Unokái Róbert, Barbara, Melinda és a legkisebb családtag, a dédunokája: Tibor imádják Terike nénit és mindig szívesen töltik vele az időt. Bármikor megfőzi nekik a kedvenc ételüket.

Noha Terike néni hosszú évek óta állandó gyógyszereket szed, mégis sugárzik arcáról az élet szeretete. Szerény kis otthonát rendben tartja, és figyel az étkezésére és a gyógyszerei megfelelő szedésére. Terike néni életére boldogan emlékszik vissza, még ha volt is benne néha egy-egy kis nehézség. Soha nem ismert lehetetlent! Látszik ez most napjainkban is rajta. Szeret mindent maga csinálni és a gyerekekeinek sem engedi, hogy kiszolgálják.

Vidámsága és dinamizmusa az egész családot magával ragadja. Köszöntésekor elárulta, hogy vasárnap (október 9-én) tartják családi körben a születésnapját, amit már nagyon vár. Menyei helyeslően bólogattak és elmondták, hogy Terike néni szorgos kezei nagy segítséget jelentenek az ünnepi fogások elkészítésénél.

Kívánjuk, hogy még nagyon sokáig ilyen jó kedvvel és egészségben ünnepelhessen Terike néni a szerettei körében.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 14:32, hétfő | Helyi

Megérkeztek az iskolákba a gyerekek digitális fejlődését elősegítő laptopok

Folytatódik a 2022. tavaszán megkezdett tanulói notebook kiosztási program.

2024. Május 12. 19:07, vasárnap | Helyi

Egyházközségi majálisnak adott otthont a Parkerdő

Mint minden évben, idén is megrendezte majálisát az Ótemplom és a Szent István templom közössége május 11-én (szombaton).

2024. Május 12. 09:49, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. május 12. – Urunk mennybemenetele főünnep

2024. Május 12. 09:47, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 12. - URUNK MENNYBEMENETELE