Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. November 12. 13:57, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Beiskolázási napot tartott a Közgé

Beiskolázási napot tartott a Közgé

A népszerű közgazdasági szakgimnázium tantárgyaival és tanáraival (ma) november 12-én játékos vetélkedők és foglalkozások keretében ismerkedhettek a 7. és 8. osztályos diákok.

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma Idén többször invitálja a nyolcadikosokat és szüleiket, hogy egy kicsit könnyebbé tegyék a pályaválasztásukat.

- A 2018/2019-es év szlogenjéhez – „Kalandra fel!” - hűen vidám foglalkozásokra és játékos vetélkedőkre invitáltuk az általános iskolások 7-8. évfolyamát, hogy bepillantást nyerjenek az iskola életébe. Nem az a célunk, hogy tanórákon vegyenek részt a fiatalok, hanem lehetőséget nyújtunk az iskola épületének megismerésére, láthassák az itt zajló szakképzési ágakat, a pályaválasztók megismerkedhessek leendő tanáraikkal és a már itt tanuló diákokkal is, akik játszanak velük, segítik őket és nagyon sok információt is szerezhetnek tőlük – nyilatkozta lapunknak Gémesné Endre Erika, a pályaorientációs nap egyik fő szervezője, a KKSC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnázium munkaközösség vezetője, történelem-francia szakos tanárnője.

Mintegy 120-130 diák járta végig az iskolát a délelőtt folyamán és amellett, hogy az egyes szakmákba is betekinthettek, az érettségi tárgyakból is kaphattak ízelítőt, természetesen mindezt játékosan és kötetlen baráti légkörben.

A nap végén pedig a kvíz játékokban és az ügyességi vetélkedőkön jeleskedők értékes nyereményekkel térhettek haza.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit