Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2015. Augusztus 01. 18:00, szombat | Belföld
Forrás: hirado.hu

Bezáratta az összes szabadstrandot a Velencei-tónál az ÁNTSZ

Bezáratta az összes szabadstrandot a Velencei-tónál az ÁNTSZ

Bezáratta az összes Velencei-tavi szabadstrandot az ÁNTSZ. Az üzemeltetőknek nyolc napon belül ki kell venniük a lépcsőket és fürdést tiltó táblákat kell elhelyezniük a parton.

A hatóság szerint nem a vízminőséggel van baj, hanem azzal, hogy a fürdőhelyek eddig illegálisan működtek és egyszerűen nem felelnek meg a követelményeknek.

Tiltott hely lett minden szabadstrand a fürdőzők számára a Velencei-tónál. Annak, aki fürdeni szeretne, hamarosan a fizetős strandra kell mennie, a járási hivatal ugyanis arra kötelezte a strandok üzemeltetőit, hogy helyezzenek ki a parton fürdést tiltó táblákat és a lépcsőket távolítsák el. Aki nem tesz eleget a határozatban foglaltaknak, akár egymillió forintos, többször is megismételhető bírságra számíthat.

A hatóság szerint nem vízminősséggel van baj, hanem azzal, hogy a szabadstrandok engedély nélkül üzemelnek, nem felelnek meg a közegészségügyi feltételeknek és nincsenek vízimentők, illetve elsősegély-nyújtó helyek. Ennek a velencei szabadstrandnak az üzemeltetője azt mondja, a parkolóból és a büfék bérleti díjából nem lehet kitermelni annyi pénzt, amiből egy ilyen partszakaszt az előírásoknak megfelelően fenn lehetne tartani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.