Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Március 21. 11:07, hétfő | Helyi sport
Forrás: Szabó József

Birkózó siker a leány diákolimpián

Birkózó siker a leány diákolimpián

Nagyon szép eredményeket értek el a Kiskunfélegyházi Vasas TK birkózói a Pestszentimrén rendezett leány diákolimpia országos döntőjén.

Rekord létszámú mezőny, 224 fő kezdte meg a küzdelmeket, közöttük három félegyházi és három kunszállási kislány. A verseny fővédnöke Növényi Norbert olimpiai bajnok, akinek az édesapja volt a hazai női birkózás egyik legnagyobb kezdeményezője.

A mieink közül a legszebb eredményt Varga Bernadett Napsugár érte el, aki a 31 kg-osok között a legfiatalabbként, három győzelemmel jutott a döntőbe. Itt sajnos rutinosabb ellenfele legyőzte, így a dobogó második fokára állhatott. A másik érmet Rekedt-Nagy Réka szerezte a 65 kg-os mezőnyben. Réka már eddig is remek eredményekkel büszkélkedhet, ezúttal bronzérmet nyert. A többi lánynak sem kell szégyenkeznie, ugyanis még hárman végeztek pontszerző helyen: Szabó Szonja a 40 kg-ban két remek győzelem után 13 induló közül ötödik lett. Stecenkó Lili szintén kétszer győzött és szintén ötödik lett az 52 kg-ban 14 lány közül. A következő ötödik helyezett Termol Tamara a 46 kg-osok között. A 34 kg-ban induló Tapodi Rebeka is szépen küzdött, de a megszerzett két győzelme a hetedik helyre volt elég.

Rekedt-Nagy Réka, Termol Tamara és Varga Bernadett a József Attila Általános Iskola Platán utcai Tagintézményének a tanulói.

Stecenkó Lili, Szabó Szonja és Tapodi Rebeka a Kunszállási Tóth Pál Általános Iskola diákjai.

Edzők: Ván Jenő, Szabó József és Kelemen András

A felkészülést segítették még: Szabó Emese, Gyöngyösi Gergő és Gyöngyösi Sándor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.