Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2014. Január 24. 15:05, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi hírek

Biztonságosabbak lesznek az útkereszteződések

Biztonságosabbak lesznek az útkereszteződések

A további balesetek megelőzése és a közlekedés biztonságának növelése volt a célja annak a helyszíni bejárásnak, melyet ma (január 24-én) tartottak Dongó József, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére

A további balesetek megelőzése és a közlekedés biztonságának növelése volt a célja annak a helyszíni bejárásnak, melyet ma (január 24-én) tartottak Dongó József, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére a Csanyi út – 451. számú elkerülő úti csomópontban és a Móczár bekötőnél.

A környékben lakók álláspontja szerint a nagy sebességgel haladó járművek miatt rendkívül veszélyes az áthaladás a Csanyi út – 451. számú elkerülő út kereszteződésében. A biztonság növelése érdekében már korábban forgalomlassító csíkokat építettek be a Csanyi út Zöldmező lakótelep felőli oldalán. A lakosok szerint a megoldást a körfogalom kiépítése jelentené.
A szakemberek álláspontja szerint a kereszteződés fogalomtechnikailag megfelelő, így a körforgalom kiépítése nem indokolt. A közútkezelő ellenben vállalta a kereszteződés beláthatóságát gátló növényzet kivágását.
A bejárás második állomása a 451-es főút és a Móczár bekötő kereszteződése volt, ahol az a megállapodás született, hogy a közútkezelő előjelző táblákat helyez ki a főútra, a polgármesteri hivatal pedig gondoskodik a kilátást gátló növényzet eltávolításról – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Dongó József.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.