Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2013. December 26. 11:00, csütörtök | Belföld
Forrás: - szerk. -

Borok tárolása

Borok tárolása

Egyre nagyobb divat több palack különböző bort tartani otthon. Nem mindegy viszont, hogyan tároljuk ezeket, ha szeretnénk az ital minőségé megőrizni.

Borok tárolásának aranyszabályai:
1. Soha ne tárolja a bort padláson vagy erkélyen. Legcélszerűbb a kamrában tartani a palackokat.
2. Fektetve tárolja az üvegeket. Ma már kevés pénzért beszerezhetők speciális polcok vagy állványok, amelyek biztosítják több palack borospalack megfelelő tárolását. A fektetett palackoknak az a lényege, hogy az ital folyamatosan érintkezik a dugóval.
3. Óvja a címkéjét is! A kevésbé jó minőségű címkék képesek állás közben is tönkremenni. Ennek megelőzésére fújja be hajlakkal, de jó megoldásnak minősül az is, ha az üveget és ezzel a címkét is folpack fóliával körbetekeri.
4. Csak bontatlan üvegekben lévő nedű bírja a tárolást. Ha egy felbontott üveg bor nem fogy el rövid időn belül, a maradékot inkább használja el pörkölt főzéshez, vagy jól befűszerezve készítsenek belőle forralt bort.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 12:17, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között

Nukleáris megállapodás jött létre Magyarország és Japán között, a két ország ennek alapján együtt fog működni egyebek mellett a kis teljesítményű és helyigényű atomreaktorok technológiai fejlesztésében is

2024. Május 21. 10:02, kedd | Belföld

Éjfélkor jár le az szja jóváhagyásának határideje

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni.

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.