Városlista
2025. december 17, szerda - Lázár

Hírek

2014. Július 05. 18:00, szombat | Belföld
Forrás: - szerk. -

Borozzunk… De mihez mit?

Borozzunk… De mihez mit?

Borvilágunk rendkívül gazdag, és ezt érdemes kihasználni, ha vendéget várunk, vagy épp étteremben vacsorázunk és ízlelőbimbóink kényeztetésére vágyunk.

Magyarországon rengeteg szőlőtermesztő vidék található, az nap érlelte, magas cukortartalmú, ízletes bogyósok tökéletes alapjául szolgálnak a különböző borféleségek elkészítéséhez. A „bőség zavarában” viszont még nehezebb választanunk, hogy egy-egy ünnepi fogáshoz milyen bort szolgáljunk fel vendégeinknek. Pár jó tippel segítjük, hogy vendégei elégedetten álljanak fel az asztaltól az ételek-italok elfogyasztását követően.

Marhahúshoz: száraz, testes vörösbor
Sertéshúshoz: testes, erős és száraz vörösbor
Csirke, pulyka: ha paprikás, akkor vörös vagy rozé
Libához, kacsához: félszáraz, száraz testes fehérbor vagy rozé
Vadakhoz: nehéz, testes vörösbor
Gombához: nehezebb száraz fehérek
Főzelékekhez: friss, savas, üde fehérborok
Májhoz: fehér vagy rozé
Pörköltekhez: testes vörösbor
Fehér Húsból sültekhez: fehér pecsenyebor
Káposztás ételekhez: emésztést segítő, fűszeres fehér száraz vagy száraz vörösborok
Édességekhez, desszertekhez: édes fehérbor
Sajtokhoz: vörösbor vagy különleges fehérborok.

Ezek érdekelhetnek még

2025. December 17. 07:45, szerda | Belföld

Varga Mihály szerint csak 2027 második felére érhető el fenntartható módon az inflációs cél

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) inflációs célja 2027 második felében érhető el fenntartható módon, de a szeptemberi előrejelzéshez képest az idén és jövőre is alacsonyabb lehet az infláció

2025. December 16. 07:05, kedd | Belföld

Lázár János: Magyarországon a közlekedés mindenki számára legyen alapjog

Magyarországon a közlekedésnek mindenki számára alapjognak kell lennie - hangoztatta az építési és közlekedési miniszter hétfőn délelőtt a Vas vármegyei Rábapatyon, ahol egy autóbuszmegállóban tartott sajtótájékoztatót.