Városlista
2020. július 3, péntek - Kornél

Hírek

2020. Június 29. 20:37, hétfő | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Búcsúzik Pál Csaba atya Pálosszentkúttól

Búcsúzik Pál Csaba atya Pálosszentkúttól

Nyolc év szolgálat után Pál Csaba atya pálos szerzetest a fővárosba vezénylik, így elbúcsúztak tőle a település elöljárói és az egyházi képviselők.

Csaba atya nagyon szereti Petőfiszállást és Pálosszentkút-kegyhelyet, nehéz szívvel válik meg a településtől. A következő években Budapesten, a Sziklatemplomban teljesít szolgálatot, ami új kihívásokat tartogat számára.

A Pálosszentkúton eltöltött nyolc évben szívvel lélekkel az egyházközösséget szolgálta, számíthatott rá mindenki, aki hozzá fordult segítségért, lelki támaszért. Kiemelt figyelmet fordított az iskolások hitoktatására és az idősek támogatására. Nyugalmával és derűs mosolyával hamar kapcsolatot tudott teremteni a kegyhelyre látogatókkal és a közösség tagjaival. Hiányozni fog az ott lakóknak, de titkon remélik, hogy nem végleges a búcsú, és Csaba atya valamikor visszatér majd Petőfiszállásra.

Az egyházi képviselő-testület nevében Mindák József ajándékozta meg Csaba atyát és köszönte meg az ott végzett nagyszerű munkát. A falu vezetőségének nevében Szász János polgármester fejezte ki köszönetét, Czombos Ferenc és Tóth Vince képviselőkkel adta át a település ajándékát. Az összegyűlt barátok két dallal is kedveskedtek Csaba atyának. Mindannyian sok sikert és eredményes munkát kívántak neki az elkövetkezendő időszakra.

Címkék: Pál Csaba atya

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 03. 11:48, péntek | Helyi

Jövő szerdán szúnyogirtás lesz a városban

2020. július 8-án, szerdán napnyugta után szúnyogirtás lesz a városban. A permetszert 2 speciális gépjárművel szórják majd minden utcában.

2020. Július 03. 10:47, péntek | Helyi

Ezúttal tárogatón csendülnek fel ismert dallamok a téren

Ma (július 3-án) este 20 órakor a Béke-téri szökőkútnál dr. Tóth Ákos tárogatón fog előadni fülbemászó dallamokat.

2020. Július 03. 10:00, péntek | Helyi

Forgalomkorlátozás az M5-ös autópályán

Szerelési munkálatok miatt szombaton sávlezárásra és sebességkorlátozásra kell számítani Kiskunfélegyháza térségében.

2020. Július 02. 16:31, csütörtök | Helyi

Újra miénk itt a tér

A Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség tagszervezetei újra elfoglalják az ország tereit!