Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2021. Március 26. 18:17, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

Csak akkor változhatnak a szabályok, ha az átoltottság eléri a 2,5 milliót

Csak akkor változhatnak a szabályok, ha az átoltottság eléri a 2,5 milliót

A kereskedelmi és iparkamara, illetve a gazdasági élet szereplői által javasolt változtatások bevezetésére akkor van lehetőség, ha a beadott oltásszám tekintetében Magyarország átlépi a 2,5 milliós határt,

azaz 2,5 millió ember legalább az első oltását megkapta - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken rendkívüli online tájékoztatóján, hozzátéve: ez a jelenlegi számítások szerint a húsvéthétfőt követő néhány napban be fog következni.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: a járvány harmadik hulláma minden eddiginél komolyabb feladatok elé állítja az országot. Megismételte a miniszterelnöknek a Kossuth rádióban tett kijelentését, miszerint a jelenlegi számok mellett, pillanatnyilag semmilyen nyitás nem engedhető meg.

Úgy fogalmazott: "egy utolsó közös nagy erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy túl legyünk a járvány harmadik hullámának csúcspontján". Ezért mindenkit arra kért, hogy az érvényben lévő szabályokat tartsa be, a húsvéti ünnepek időszakában is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:09, kedd | Belföld

Hétvégén kezdődik az Élelmiszerbank adománygyűjtő akciója

Hétvégén kezdődik a Magyar Élelmiszerbank Egyesület idei legnagyobb adománygyűjtő kampánya, amely során a szervezet 3000 önkéntese az ország 104 településén 213 Tesco, ALDI és Auchan áruházban gyűjti a felajánlásokat.

2024. Május 07. 14:07, kedd | Belföld

OTP Mobil: az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

A magyarok 69 százaléka rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül, azonban az online vásárlók ötöde még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.