Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Június 06. 15:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Cserkész táborok újulnak meg Bugacon és Sárpentelén

Cserkész táborok újulnak meg Bugacon és Sárpentelén

Együttműködési megállapodást kötött a Kiskunok Vidékért Egyesület, a Magyar Cserkészszövetség és Bugac Nagyközség Önkormányzata

Együttműködési megállapodást kötött a Kiskunok Vidékért Egyesület, a Magyar Cserkészszövetség és Bugac Nagyközség Önkormányzata, mely lehetőséget biztosít arra, hogy pályázatot nyújtsanak be a bugaci és sárpentelei cserész táborok felújítására, turisztikai útvonal kiépítésre, illetve táborok, falunap megrendezésére a LEADER programhoz. Az okiratot ma (június 6-án) írta alá Kapus Krisztián, a Kiskunok Vidékéért Egyesület elnöke, Szabó László Bugac polgármestere és a Magyar Cserkészszövetség képviselője a kiskunfélegyházi Városházán.
A projekt célja, hogy két eltérő kulturális adottságokkal rendelkező helyszín (Bugac és Sárpentele) értékeit, hagyományait feltárja, és széles körben megmutassa az ifjúsági korosztály számára. Az együttműködési további célja élő kapcsolatok létrehozása, közös projektek megalapozása a Magyar Cserkészszövetség, Bugac Nagyközség Önkormányzata és a Kiskunok Vidékéért Egyesület együttműködésében. A két helyszínen, Bugacon és Sárpentelén egy-egy munkacsoport jön létre, amelyeket a kiválasztott koordináló fog össze. A csoportok az együttműködés keretei között felkutatják a helyi értékeket, megalapozzák a fejlesztések fenntarthatóságát. Ezzel párhuzamosan megvalósul a bugaci és a sárpentelei cserkésztábor felújítása, turistaútvonalat alakítanak ki Bugacon, megtörténik a helyi ásatás fogadóterületének rendezése. A megújított helyszíneken falunapot és táborokat szerveznek. Az elért eredményekről, illetve a helyi értékekről kiadványok készülnek. Pályázati siker esetén a beruházások jövő nyárra elkészülnek – tájékozatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Katona Fábián Viktória, a Magyar Cserkészszövetség képviselője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.