Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2017. Július 08. 08:00, szombat | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Dolgok, amiről azt hitted, nem árt a fogyókúrádnak

Dolgok, amiről azt hitted, nem árt a fogyókúrádnak

Kerekedik a pocak, vastag a comb..., valamit csinálni kéne. Fogyókúrázzunk! De azért egy koktél még belefér, nem? Hát. Sajnos nem! Alattomos kalóriabombák jönnek.

Nyáron egy kicsit talán mindenki jobban odafigyel az alakjára, és különösen a szénhidrátbevitelt próbáljuk kordában tartani. Ami - valljuk be - elég nehéz a sok nyári finomság mellett. (Nekem a fagyi a gyenge pontom.) A nyilvánvaló cukorforrásokon kívül azért akad még olyan, amit illő mellőzni, ha fogyókúrázol.

1. Gyümölcslevek
A gyümölcslevek alattomos cukorforrások, még a 100%-os fajta is. Egy pohár narancslében akár 30 g szénhidrát is lehet. Persze még mindig jobb választás, mint a cukros lónyálak.

2. Mazsola
A mazsola és a többi aszalt gyümölcs is igazi kalóriabomba. 100 grammban 34 gramm szénhidrát is lehet.

3. Quinoa
Azért jobb, mint a kenyér vagy a fehér rizs, hiszen magas a fehérje és rost tartalma is, de egy csészében azért 39 g szénhidrát akad.

4. Koktélok
Talán ezt mondani sem kell, de azért a rend kedvéért, legyen itt. Még a keserű gintonik is egy kalóriabomba. Az alkohol a szervezetben cukorrá alakul, ha még édes levekkel is összekeverik, sejtheted, hogy mi lesz az eredmény.

5. Gyümölcsjoghurt
Ha nem light és nem natúr joghurtot fogyasztasz, akkor valószínűleg több szénhidrátot veszel magadhoz, mint szeretnél.

6. Paradicsomszósz
Egy csésze paradicsomszósz, akár 20 g szénhidrátot is tartalmazhat.

7. Gluténmentes termékek
Azt tudjuk, hogy a kenyér egyet jelent a szénhidráttal - általában. Sokan úgy gondolják, hogy a gluténmentes változat egyben szénhidrátmentes is, de ez nem így van. Ha gluténmentes termékek éppen annyi szénhidrátot tartalmazhatnak.

Címkék: fogyókúra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.