Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2015. Január 25. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Magyar Nemzet

Dolgozik a minisztérium az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésén

Dolgozik a minisztérium az ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésén

Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) már azon dolgozik, hogy miként terjeszthető ki az ingyenes gyermekétkeztetés a hétvégékre, valamint az évközi tanulmányi szünetekre.

Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) már azon dolgozik, hogy miként terjeszthető ki az ingyenes gyermekétkeztetés a hétvégékre, valamint az évközi tanulmányi szünetekre, és készül az előterjesztés arról is, hogy a jelenleginél több gyermek vehesse igénybe.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) első féléves tervei között szerepel, hogy megoldást találjon a hétvégék, a nyári és téli szünet alatti ingyenes gyermekétkeztetés kiterjesztésére, figyelemmel a szükséges költségvetési források vizsgálatára is - közölte a szaktárca. Hozzátették: jelenleg a költségvetés csak a nyári időszakra biztosít címzett támogatást a települési önkormányzatoknak a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésére, de egyes helyhatóságoknak most is lehetőségük van arra, hogy - önerőből vagy egyéb forrásból - máskor is biztosítsák a szolgáltatást.

Még év elején elkészül a szociális nyári gyermekétkeztetés támogatásáról szóló miniszteri rendelet is. Leszögezték: az egy rászoruló gyermekre jutó támogatás napi összegén nem kívánnak változtatni, azonban - a tavaly előtti 110 és a tavalyi 120 ezer után - idén várhatóan 124 ezren részesülhetnek ingyenes ebédben a nyári szünetben, miután a költségvetés a tavalyihoz képest 360 millió forinttal több, hárommilliárd forintos forrást különített el erre a célra a települési önkormányzatok támogatására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.