Városlista
2020. szeptember 19, szombat - Vilhelmina

Hírek

2020. Augusztus 10. 12:02, hétfő | Helyi

E-book olvasó, a zsebre dugott kalandok tárháza

E-book olvasó, a zsebre dugott kalandok tárháza

A nyári szabadságok egyik gyakori velejárója, hogy olyan dolgokra is időt áldozunk, melyek a hétköznapokban némiképp elsikkadnak.

Ilyen például az elolvasni kívánt könyvek pótlása, az oldalakban való elmerülés. Egy e-book olvasóval szinte egy könyvtárnyi élményt dobhatunk be az utazótáskánkba.

Nyári kalandozások az irodalomban

A könyvek az egyik legideálisabb útitársak. Vaskosságuktól és tartalmuktól függően a vakáció végéig, sőt, tovább tartó kikapcsolódást nyújtanak. Egészen idilli kép heverni a vízparton és az aktuális kedvencünket lapozgatnunk, nem törődve semmivel, elmerülve az élményekben. Gondoljunk csak bele, utánozhatatlan életérzés.

A könyvekkel kapcsolatban azonban igencsak hamar felmerül egy logisztikai probléma, mégpedig az, hogy – amennyiben nem akarunk egy egész bőröndöt teletömni velük – kénytelenek vagyunk szelektálni a kényelmes utazás miatt. Ez önmagában is nagy dilemma, hiszen mennyivel praktikusabb, ha kedvünkhöz mérten válogathatjuk meg az aznapi olvasnivalónkat. Épp ennek a problémának a feloldására kínál modern és kompakt megoldást egy e-book olvasó beszerzése.

Sok ezer oldal, egyetlen „zsebkönyvben”

Az e-book olvasó egyértelműen a technológiai eszközök „egyszerű, de nagyszerű” kategóriájába tartozik. Tulajdonképpen egyetlen képernyőről és egy háttértárról van szó, mely a házi könyvtárunkként funkcionál. Az e-book kompatibils fájlformátumok kis méretének köszönhetően pedig valóban könyvek százait tárolhatjuk az olvasónkon.

A modellek között persze vannak kisebb-nagyobb eltérések, nem is csak az árukat tekintve. A technológia alapja az úgynevezett e-ink, mely a karakterek megjelenítését biztosítja. Az egyszerűbb, kisebb tárhellyel rendelkező, háttérvilágítás nélküli, nyomógombos lapozást lehetővé tévő e-book olvasók képviselik a belépő szintet, ám ezek is kiváló lehetőséget tartogatnak. A ketegóriákban felfelé lépdelve már találkozhatunk érintőkijelzős, LED-világítással és nagyobb tárolókapacitással rendelkező modellekkel is.

E-book kínálat

A nyomtatott könyvek piaca hatalmas. Akár boltokban járunk, könyvtárban, vagy az online térben, rengeteg lehetőség közül válogathatunk. Az e-könyvek kínálata is folyamatos bővülésben van. És ami a legfontosabb: az instant elérhetőség.

A legnépszerűbbek talán az Amazon nevéhez köthető Kindle olvasók, hiszen megbízható minőséget garantálnak, emellett pedig az Amazon online boltján keresztül közvetlenül az eszközre is megvásárolhatjuk a könyveket, így egy – akár a napozóágyból is lebonyolítható – tranzakció után rögtön élvezhetjük is a kiválasztott művet.

Az élmények tehát karnyújtásnyira vannak. Pakoljunk össze, dobjuk a fürdőruha mellé az e-book olvasót és irány a vízpart. Merüljünk el a habokban és a könyvek kínálta élményekben: pár kattintás és máris kezdődhet a kaland.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 18. 15:14, péntek | Helyi

Új vágóüzemmel gazdagodott az Integrál Zrt. Baromfifeldolgozója

A mintegy 1,4 milliárd forint összegű fejlesztést a Pénzügyminisztérium a nagyvállalati beruházási támogatási programban 559 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette.

2020. Szeptember 18. 13:55, péntek | Helyi

A Magyar Kórházszövetség életműdíját idén Dr. Svébis Mihály főigazgató kapta

A Varga Ferenc díj a Magyar Kórházszövetség életműdíja a kórházszövetség ügyében kiemelkedő munkát végző személyiségnek.

2020. Szeptember 17. 16:20, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Tekintsék meg portálunkon friss anyakönyvi híreinket.

2020. Szeptember 17. 15:45, csütörtök | Helyi

„Valaki lakik a város alatt” szabadulószoba Kiskunfélegyházán

Két bűnmegelőzési témájú szabadulószobát mutattak be Kiskunfélegyházán a rendőrök.