Városlista
2024. április 21, vasárnap - Konrád

Hírek

2024. Április 02. 11:38, kedd | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal

Ebzárlat és legeltetési tilalom Bács-Kiskun egyes területein

Ebzárlat és legeltetési tilalom Bács-Kiskun egyes területein

Ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal március 30-ától április 19-éig.

A rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt a kiskunfélegyházi, a bácsalmási, a bajai, a jánoshalmi, a kalocsai, a kiskőrösi, a kiskunhalasi, valamint a Kiskunmajsai Járás területén Kiskunmajsa, Csólyospálos, Jászszentlászló, Kömpöc, Móricgát és Szank közigazgatási területére ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal.

A tilalom kiterjed ebekre, macskákra és legelő állatokra.A zárlat célja, hogy a kijuttatott, vakcinát tartalmazó csalétkeket a vörös rókák vegyék fel, ne pedig a háziállatok. A csalétekszórás a lakott, beépített területeket nem érinti.

A veszettség vírusára a vadon élő és a házi emlősállatok egyaránt fogékonyak. Hazánkban a fertőzés fő fenntartói a vörös rókák, ezért azok megelőző immunizálása kiemelten fontos állategészségügyi feladat.

A csalétek kerek, barna színű, az ember számára kellemetlen szagú, belsejében alumínium bliszterben található a vakcina. Ha a vakcina az ember szájába, orrába, vagy megsértett bőrére kerül, azonnal orvoshoz kell fordulni. Amennyiben a vakcina kézre, vagy más fedetlen testrészre kerül, az érintett területet azonnal le kell mosni szappannal és bő vízzel – írta a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal.

Az érintett területek térképe IDE, a települések listája pedig IDE kattintva nézhető meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 07:44, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 21. - Húsvét 4. vasárnapja HIVATÁSOK VASÁRNAPJA

2024. Április 21. 07:43, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 21. - Húsvét 4. vasárnapja KÖNYÖRGŐNAP PAPI HÍVATÁSOKÉRT

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.