Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Szeptember 12. 09:43, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Egészségben megöregedni

Egészségben megöregedni

E címmel tartott előadást prof. dr. Dinya Zoltán szeptember 11-én a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.

A Kiskunfélegyházi Mozgáskorlátozott Egyesület részére a Humanum Salma Humanitarius Alapítvány mindig igyekszik érdekes programokat szervezni. Ezúttal Némedi-Varga Beatrix alapítványi tag meghívására érkezett városunkba prof. dr. Dinya Zoltán, aki hasznos információkat tartalmazó életmódszemléletet ajándékozott nemcsak azoknak, akik már betegséggel élnek, hanem mindazoknak is, akik számára eljött az idő, hogy tegyenek egészségük megtartásáért.

Az egészséges életmód kialakításának alapjait a professzor a szervezet alkalmazkodóképességének fejlesztésében és természetes egyensúlyának fenntartásában határozta meg, melyet egészségtudatos életmóddal, fizikai aktivitással és agyhasználattal, tanulással tudunk elérni.

Míg a fizikai aktivitás, a mozgás, sport, valamint a tanulás egyértelmű mindenki számára, addig a táplálkozás nem az, hiszen számos tévhit kering e témában. A professzor a legegészségesebb étkezés alapjaként a 20% gabona, 30% zöldség, 30% gyümölcs, 20% fehérje fogyasztását ajánlotta, mely hozzásegíti a szervezetet a szükséges nyomelemek, ásványi anyagok, szénhidrátok, vitaminok, keményítők, cukrok hozzájutásához.

Az egészségtudatos táplálkozáson és életmódon alapuló kiegészítő terápia mellett azonban a hagyományos orvoslásra is mindig szükség lesz. A kettő egységét nevezzük integrált terápiának, melynek segítségével eljutunk a gyógyuláshoz, illetve a betegségek rizikójának csökkentéséhez – magyarázta a professzor.

Az előadás többi részében a megjelentek a különféle táplálékok körül keringő tévhitekről informálódhattak, valamint útmutatást kaptak az egészséges életmód kialakításának lehetőségeihez, egészségük fenntartásához, valamint az „ételem a gyógyszerem” elv alapjára épülő gyógyuláshoz és egészséges életre való törekvéshez.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.