Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Február 19. 16:10, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Egészségre káros terméket hívott vissza az egyik áruházlánc

Egészségre káros terméket hívott vissza az egyik áruházlánc

Visszavont a forgalomból egy kakaókészítményt a Tesco, mivel abban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) határérték felett mért egészségre káros anyagokat.

Az áruházlánc az MTI kérdésére szerdán azt írta, hogy a 200 grammos kiszerelésben kapható Tesco zsírszegény kakaópor árát minden üzletükben visszafizetik. A vásárlókat arra kérik, hogy vigyék vissza a boltokba a megvásárolt termékeket. A Tesco zsírszegény kakaópor 10-12 százalék kakaóvaj tartalommal minőségmegőrzési ideje 09.09.2022., tételazonosítója L:0322. A Tesco folyamatosan ellenőrzi a beszállítóit, együttműködik a hatóságokkal, indokolt esetben pedig azonnal visszahívja az üzleteiből a kifogásolható árukat - írták.

A Nébih jogsértési listájának tájékoztatása szerint túl magas a kifogásolt termék PAH-tartalma, vagyis határérték fellett tartalmaz rákkeltőként és lehetséges rákkeltőként nyilván tartott policiklusos aromás szénhidrogéneket. A környezetben mindenütt találhatók ilyen anyagok, és az emberi szervezetbe is elkerülhetetlenül bejutnak, fogyasztásukat azonban a lehető legalacsonyabb szinten kell tartani - olvasható a hatóság korábbi tájékoztatásaiban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.