Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2014. Október 07. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egy hazugsággal tönkreteheti a napját

Egy hazugsággal tönkreteheti a napját

A kisebb füllentésektől a nagyobb hazugságokig mindannyian hajlamosak vagyunk olykor elferdíteni az igazságot. A Massachusetts Egyetem által végzett kutatás rámutatott, hogy az egyének 60 százaléka hajlamos arra, hogy egy tízperces beszélgetés során legalább egyszer hazudjon. A hazugság azonban árthat az egészségnek - figyelmeztet a Fox News.

A fő bűnösök a férfiak: egy másik, brit tanulmány ugyanis megállapította, hogy ők kétszer olyan gyakran hazudnak, mint a nők. Hogy mindez hogyan árthat az egészségnek? Egyrészt egy hazugság újabbakat von magával, különösen ha egy kitalált történetről van szó. Mindez fárasztó és állandó stresszel jár, ami annál nagyobbá válik, minél hosszabb ideig fenntart egy-egy valótlan történetet.

Másrészt a hazugság érzékelhető változásokat indít be a glükokortikoidok nevű hormonokban, ami olyan kémiai reakciókat indít be, mint a pulzusszám növekedése és a légzés szaporabbá válása.

A valódi érzések és az igazság eltitkolása hosszú távon stresszessé tesz, ezáltal nem fog tudni aludni, ami állandó fejfájást okozhat és ezekből kifolyólag számos betegség kialakulásának táptalaja lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 12:05, péntek | Életmód

Együttműködési megállapodást kötött a Gondosóra program és a gyógyszerészkamara

A tájékoztatás és koordináció, később pedig a 65 évesnél idősebbek gördülékenyebb gyógyszerhez jutása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. és a Magyar Gyógyszerészi

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon