Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Április 26. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Egy hét múlva kinyit a megújult Béke téri piac

Egy hét múlva kinyit a megújult Béke téri piac

Néhány nap múlva elkészül a Béke téri piac felújítása

Néhány nap múlva elkészül a Béke téri piac felújítása. A munkálatok közel 70 millió forintba kerültek, melyhez 57 millió forint támogatást nyert az önkormányzat a Vidékfejlesztési Minisztérium a Tanyafejlesztési Programhoz benyújtott pályázatán. A létesítmény műszaki átadására ma (április 26-án) került sor, az ünnepélyes megnyitót május 3-án tartják. A piacot másnap, május 4-én vehetik birtokba az árusok és a vásárlók - tájékoztatta a Félegyházi Közlöny Onlinet Balla László alpolgármester.

Az extrém időjárás ellenére a munkálatok a tervek szerint haladnak, a szakemberek az utolsó simításokat végzik. Jelenleg az esővíz elvezető csatornák kiépítés az elárusító asztalok fedésére szolgáló polykarbonát lapok elhelyezésén, a térburkolat fugázásán dolgoznak a szakemberek. Az eredeti tervektől elérően nem csak 56, hanem valamennyi asztal lefedésre kerül, a felmerülő plusz költségeket - 5 millió forint - város fedezte. Mindezen túl elhelyezésre kerültek az elektromos hálózat kábelcsatornái, ennek költségeit is az önkormányzat állta. Miután az árusok berendezkedtek a piacon, elkezdődhet fásítási is – tette hozzá az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 10:25, szerda | Helyi

Oldott hangulatban, lelkesen

A Batthyany Lajos Általános Iskolában április végén rendezték meg a nyolcadik iskola-előkészítő foglalkozást a nagycsoportos óvodások számára.

2024. Május 08. 10:22, szerda | Helyi

Nemzetközi gitárfesztivál

Lengyel Réka a Bécsi Nemzetközi Gitárfesztiválon szerepelt.

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.