Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 11. 14:47, hétfő | Helyi
Forrás: hirado.hu

Egy-két hét és elindulhat a foglalási hullám

Egy-két hét és elindulhat a foglalási hullám

Pár héten belül újra indulhat a hazai turizmus is.

Egyes kutatásokból az is kiderült már, hogy a magyarok itthon nyaralnának idén. Ennek megfelelően az első foglalások is megjelentek már a szállásadók naptáraiban: júliusra és augusztusra már sokan betervezték az utazást.

„Május végére várható jelentősebb számú foglalás a turizmusban, és a főszezon kilátásairól is majd csak akkor lehet biztosabbat mondani” – vélekedett Semsei Sándor, a Magyar Turisztikai Desztináció Menedzsment Szövetségének elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

Jelenleg a piac nagy része még kivár – mondta. Hozzátette, a korlátozó intézkedések a napokban fellazultak a vidéki lakosok számára, de a tapasztalatok szerint az emberek két-három hetet még várnak a foglalásokkal. Úgy gondolja azok a szálláshelyek, amelyek garanciát adtak arra, hogy a lemondásokat fájdalommentesen, veszteség nélkül lehet megtenni azok nagyobb foglalásra, forgalomra számíthatnak.

Mindenki abban reménykedik, hogy a főszezonban a belföldi turizmus talpra áll – hangsúlyozta.

Változni fognak a fogyasztói szokások és a belföldi turisztikai térségeknek néhány héten belül olyan stratégiákkal kell előállniuk, amelyek képesek lesznek ezeket az új típusú keresleteket megszólítani – fűzte hozzá Semsei Sándor.

A címlapfotó illusztráció.

Címkék: nyaralás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.