Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2021. Február 24. 13:54, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Elindult az Egészség Korzó, lehet csatlakozni a csoporthoz

Elindult az Egészség Korzó, lehet csatlakozni a csoporthoz

Február 15-én útjára indult az Egészség Korzó, amely az Egészségfejlesztési Iroda és Fliszár Dóra edző együttműködésének a gyümölcse.

A projekt teljes egészében az online térben valósul meg, egy Facebook-csoport keretében, ahová bátran csatlakozhatnak az életmódot váltani vágyó, mozogni szerető érdeklődők, de bárkit szeretettel várnak, aki egy kis nyitottságot is érez a téma iránt .

Tóth Katalin, az Egészségfejlesztési Iroda vezetője a Félegyházi Közlöny munkatársának elmondta, hogy az elmúlt években volt már kapcsolatuk Dórival, ami során megtapasztalták, hogy milyen gyorsan egymásra tudnak hangolódni és milyen jól együtt tudnak dolgozni. Ezt továbbgondolva alkalmazkodtak az online térhez, ahol ez a programsorozat jelenleg megvalósítható.

A csoporthoz bármikor lehet csatlakozni és február 22-étől már elérhető a tényleges edzésprogram a Félegyházi Egészség Korzó Facebook-csoportban. 10 héten át visszanézhető mozgásvideókkal, mentális segítséggel jelentkeznek és a program magját képezi még az egészséges énkép és táplálkozás témája is – részletezte a program lényegét Fliszár Dóra edző.

Modok Ágnes pszichológus, az EFI mentálhigiénés vezetője felhívta a figyelmet a fizikai egészség mellett a lelki, mentális egészség fontosságára is. Elmondta, hogy a sportolás a testi és a lelki jóllétet kínálhatja, mindezek mellett pedig rendkívül jó hatással lehet a társas kapcsolatainkra is. Hangsúlyozta: nem élsportra gondol jelen esetben, nem megterhelő, erőn felül teljesített gyakorlatokra, hanem arra, ami örömöt ad annak, aki végzi. Ez lehet egy kiadós séta, egy kirándulás, kocogás vagy torna is. De bármit is választunk, az segít a stressz oldásában, sikerélményt és ez által önbizalmat ad.

Modok Ágnes szerepe a programban a testmozgás, az egészséges életmód lelki oldalának támogatása olyan hétköznapi módszerekkel, amelyek mindenki számára elérhetők.

(Kép és hír forrása: Félegyházi Közlöny - Z.A.)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 16:12, kedd | Helyi

10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán

Állami támogatással 10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden a kiskunfélegyházi NT Kft. beruházását.

2021. Április 13. 15:09, kedd | Helyi

Újabb turisztikai tájékoztató táblák kerültek kihelyezésre

A helyi lakosok és a közelebbről-távolabbról érkezők szolgálatára újabb turisztikai táblákat helyeztek ki Kiskunfélegyházán a buszpályaudvarral szemben.

2021. Április 13. 15:06, kedd | Helyi

A kormány támogatja a Berkemann Magyarország Bt. beruházását

Magyarország a saját javára tudta fordítani a pandémia okozta változásokat, de nem lehetne az új világgazdasági korszak nyertesei között, ha a kormány a külföldi elvárásokra hallgatott volna - mondta a külgazdasági és külügyminiszter

2021. Április 13. 14:14, kedd | Helyi

Még két napig kérhető az adóbevallási tervezet postázása

Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen április 30-ig küldi el postán az igénylőknek.