Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. December 18. 08:09, csütörtök | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Elismerés hősies helytállásért

Elismerés hősies helytállásért

Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója többeknek kiemelkedő helytállásukért elismerést adott át december tizenhetedikén.

Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója többeknek kiemelkedő helytállásukért elismerést adott át december tizenhetedikén.

Bács-Kiskun megyéből Barna Attila tű. törzsőrmester, Bognár Zsolt tű. őrmester és Kovács István tű. főtörzsőrmester vehetett át elismerést.

Szeptember 28-án sűrű füst gomolygott egy kecskeméti pincéből. Barna Attila tű. törzsőrmester éppen szabadnapját töltötte és a szomszédos telken tartózkodott, amikor látta, mi történt. Kézi porral oltó tűzoltó készülékkel oltani kezdte a tüzet, szakszerű beavatkozásának köszönhetően megakadályozta, hogy nagyobb anyagi kár keletkezzen. Hősies helytállása elismeréseként Bakondi György ajándéktárgyat adományozott a kecskeméti tűzoltóság törzsőrmesterének.

Október 29-én kigyulladt Kiskunhalason egy használaton kívüli pálinkafőző és a benne lévő berendezési tárgyak. A kiérkező egység a felderítés során három gázpalackot talált, két tűzoltó önként vállalta a palackok hűtését, megakadályozva így, hogy azok felrobbanjanak. Hősies helytállásáért a kiskunhalasi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon szolgálatot teljesítő Bognár Zsolt tű. őrmester és Kovács István tű. főtörzsőrmester vehetett át elismerést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)