Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Február 08. 11:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélték a hétéves kislányát szexuálisan bántalmazó Fejér megyei férfi

Elítélték a hétéves kislányát szexuálisan bántalmazó Fejér megyei férfi

Tizenkilenc év szabadságvesztésre ítélte a Székesfehérvári Törvényszék hétfőn nem jogerősen azt a Fejér megyei férfit, aki másfél éve hónapokon át szexuális cselekményt végzett a lányával

- közölte a Fejér Megyei Főügyészség az MTI-vel. Tájékoztatásuk szerint a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra és szülői felügyeleti jogát mindhárom kiskorú gyermekénél megszüntették. A férfit véglegesen eltiltották minden olyan foglalkozástól, ahol 18 éven aluliak nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezheti.

Az ügyészség közölte, hogy a szexuális erőszakkal és kiskorú veszélyeztetésével vádolt férfi ügyében az elsőfokú ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett.

Tavaly novemberben emeltek vádat a férfi ellen. Az akkor ismertetett vádirat szerint a férfi 2012-ben élettársi kapcsolatot létesített egy nővel, egy lány- és két fiúgyermekük született. A férfi bántalmazta élettársát, a nő ezért többször elköltözött.

2020 októbere és 2021 február 14-e között a vádlott, kihasználva élettársa munkavégzés miatti távollétét, valamint azt, hogy a hétéves lányuk betegség miatt többször nem ment iskolába, többször szexuális cselekményt végzett vele másik két kiskorú gyermeke jelenlétében. A férfi a fiait azzal fenyegette meg, ha elmondják valakinek a történteket, megveri őket.

A nő 2021. február 14-én este élelmiszert vásárolt, mialatt a vádlott otthon tartózkodott a három gyermekkel. A férfi a bejárati ajtót kulcsra zárta, majd a lányával a másik két kiskorú jelenlétében szexuális cselekményt végzett. A hazaérkező élettársa az ablakon benézve észlelte a cselekményt, felelősségre vonta a férfit, aki távozott otthonról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.