Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 10. 07:51, csütörtök | Bulvár
Forrás: MTI

Elképesztő összeget nyert egy szerencsés a lottón Amerikában

Elképesztő összeget nyert egy szerencsés a lottón Amerikában

Floridában vásárolták azt a lottószelvényt, amelynek tulajdonosa kedden megnyerte a Mega Millions játék 1,58 milliárd dolláros (mintegy 520 milliárd forint) főnyereményét.

A 45 amerikai tagállamban és a fővárosban, Washingtonban, valamint az Amerikai Virgin-szigeteken elérhető játékban 31 héten keresztül halmozódott a fődíj, ami így az Egyesült Államok lottótörténetének harmadik legnagyobb nyereménye lett, a Mega Millions játékban pedig soha ennél több pénzt nem lehetett elvinni.

A kedd este kihúzott nyertes szelvényt Florida északkeleti partvidékének óceánparti kisvárosában Neptune Beach-en vásárolták egy szupermarketben. A nyertesnek 180 napja van arra, hogy jelentkezzen.

A bruttó 1,58 milliárd dolláros nyeremény abban az esetben érvényes, ha a győztes 30 évre elosztva veszi fel, aki egy összegben tart igény a pénzre, az csaknem 800 millió dollárra számíthat adózás előtt.

Az Egyesült Államokban a tagállamoknak joga van külön is megadóztatni a területükön elért lottónyereményt. Ebben az esetben a szerencsés nyertesnek további szerencséje, hogy Floridában a lottónyeremény adómentes, egy tavaly hatályba lépett törvény pedig azt is lehetővé teszi, hogy 250 ezer dollár feletti összeg esetén a nyertes 90 napig titokban tartsa kilétét.

A Mega Milions lottóban a telitalálathoz 5+1 számot kell eltalálni, az öt normál nyerőszám mellett külön húzzák az úgynevezett aranygolyót (gold ball). A szakértők szerint a főnyeremény megnyerésére az esély 1 a 302,6 millióhoz.

A kedd esti soroláson az 1,58 milliárd dolláros főnyeremény (Jackpot) mellett kisebb-nagyobb összeget több mint 7 millió szelvény tulajdonosa nyert, köztük ketten 2 millió, öten pedig 1 millió dollárt.

Fotó: Pixabay

Címkék: lottó, nyeremény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.