Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2024. Február 09. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Elkészült a 4 milliomodik autó az esztergomi Suzukinál

Elkészült a 4 milliomodik autó az esztergomi Suzukinál

Elkészült a 4 milliomodik autó a Suzuki esztergomi gyárában csütörtökön, a társaság az idén 130 ezer autó gyártását tervezi a 2023. évi 160 ezer után - közölte a Magyar Suzuki Zrt. az MTI-vel.

Krisztián Róbert vezérigazgató-helyettes a gyárban újságírók előtt felidézte, hogy a japán autógyártó magyarországi telephelyén a termelés 1992-ben indult el. A Suzuki az elmúlt időszak alatt 2 milliárd euró befektetést hajtott végre Esztergomban.

A telephelyen a kezdetektől az autógyártás teljes folyamatát végzik, a fejlesztés folyamatos. A vezérigazgató-helyettes jelezte: a tulajdonos egyre több feladatot telepít magyarországi cégéhez, a magyar mérnökök hangsúlyos szerepet vállalnak a prototípusok és a gyártástechnológia fejlesztésében is.

Az elmúlt mintegy 30 év alatt 7-féle modell készült Esztergomban, jelenleg a Vitara és az S-Cross gyártása folyik. Az itt készült járműveket a világ 123 országába exportálják.

A Magyar Suzuki Zrt. 2022-es pénzügyi évében az összes értékesítési nettó árbevétele 2,14 milliárd euró volt, ebből 271 millió euró belföldi, 1,87 milliárd euró exportértékesítésből származott. A magyarországi értékesítés 2,3 százalékkal, az exportárbevétel 26 százalékkal bővült ebben az évben. Az adózás utáni nyereség 22,7 millió euró volt.

A Datahouse adatai szerint a Suzuki márka 12 167 új autót helyezett forgalomba Magyarországon 2023-ban, ezzel a részesedése a magyarországi újautópiacon 11,3 százalék.

A 4 milliomodik autó egy GLX felszereltségű Vitara modell, elefántcsont-kozmikus fekete gyöngymetál színben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket