Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Szeptember 06. 09:23, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Előzetesben az M5-ös autópályán halálos balesetet okozó embercsempész

Előzetesben az M5-ös autópályán halálos balesetet okozó embercsempész

Az M5-ös autópályán szeptember 3-án halálos közlekedési balesetet okozó embercsempész magára hagyta áldozatait.

A gépkocsi utasai mindannyian szír illegális bevándorlók voltak, egyikük a helyszínen életét veszítette, egy személy súlyosan, harmadik társuk könnyen sérült.

Az akkor rendelkezésre álló adatok szerint a baleset okozója 22 éves magyar állampolgárságúA. A. Mohamed szegedi lakos.

Hírenk szerint előzetes letartóztatásba helyezte szombaton a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája.

Az ügyészség szerint az embercsempész férfi a fuvarért pénzt kérve vette fel a gépkocsijába a határt illegálisan átlépő 3 migránst szeptember 3-án hajnalban Szegeden. Majd az M5-ös autópályán Budapest irányába szállította őket. A migránsok végcélja Nyugat-Európa volt.

Az embercsempész a megengedettnél lényegesen gyorsabban vezetett, ezért Lajosmizse térségében elvesztette uralmat a jármű felett és a belső sávba haladva a szalagkorlátnak ütközött. A balesetben valamennyi migráns megsérült: az egyik könnyebben, a másik súlyosabban, a harmadik pedig a helyszínen meghalt.

A balesetet okozó embercsempész nem nyújtott segítséget az általa okozott balesetben megsérült migránsoknak. Ezzel szemben kiszállt az autóból, leszedte a rendszámokat, és elmenekült a helyszínről.

Nem sokkal később azonban sikerült elfogni, az ügyészség pedig máris kezdeményezte az előzetes letartóztatását. A halálos balesetet okozó embercsempészt minősített embercsempészés bűntettén kívül halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével, minősített segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével is gyanúsítják.

Az ügyészség szerint a gyanúsított előzetes letartóztatása azért indokolt, mert a bűncselekmények magas büntetéssel fenyegetettsége és a gyanúsított helyszínen tanúsított magatartása miatt tartani kell attól, hogy a hatóságok elől elszökne, elrejtőzne. Ezen kívül megalapozottan feltehető az is, hogy a tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, vagy a tanúk befolyásolásával megnehezítené, veszélyeztetné a bizonyítást. Az ügyészség szerint harmadik okként a bűnismétlés veszélye is az előzetes letartóztatás elrendelését indokolja.

A Kecskeméti Járási Ügyészség előzetes letartóztatás elrendelésére irányuló indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója fog majd dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).