Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Április 26. 13:13, péntek | Kék hírek
Forrás: BMRF

Előzetesben várják a bírósági tárgyalást

Előzetesben várják a bírósági tárgyalást

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást folytatott N. János 33 éves és B. István 34 éves mélykúti lakosok ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytatott N. János 33 éves és B. István 34 éves mélykúti lakosok ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt a gyanúsítottak előzetes letartóztatása mellett.
B. István valamint N. János megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2011. november 20-án 16:30 körüli időben megjelentek egy mélykúti háznál, azért, hogy az ott lakó férfitől készpénzét és értékeit megszerezzék. Az egyedül élő, idős sértettől az értékeit követelték, azonban a férfi ezeket önként nem adta át, ezért őt megverték, megkínozták. A sértett a bántalmazás következtében életét vesztette. A két férfi a lakást és az ahhoz tartozó melléképületet átkutatta és különböző műszaki tárgyakat vittek el, mintegy 40 ezer forint értékben.
A széleskörű nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján N. János és B. István volt megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. Mindkét férfi a kihallgatásán elismerte az emberölés bűncselekmény elkövetését, és részletes feltáró jellegű vallomást tettek.
A nyomozást a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya 2013. április 23-án befejezte és vádemelési javaslattal küldi meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.

2024. Május 15. 09:10, szerda | Kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forintnyi kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg az egyik magyarországi hulladékégetőben - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2024. Május 10. 06:00, péntek | Kék hírek

Állást hirdető munkáltatókat vizsgált a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus álláskereső platformok hirdetményei nyomán is vizsgálja, hogy a foglalkoztatók betartják-e a dolgozók bejelentésének szabályait - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.