Városlista
2025. november 4, kedd - Károly

Hírek

2018. Március 12. 10:28, hétfő | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Első lett a mezgés Iancio Szilárd az 58. Országos Húsipari termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyen

Első lett a mezgés Iancio Szilárd az 58. Országos Húsipari termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyen

Iancio Szilárd 1. helyezettként (94%-os összesített eredménnyel), Máté Zoltán pedig 3. helyezettként (92%-os összesített eredménnyel) állhatott fel a dobogóra.

Idén az FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium adott otthont a Húsipari Termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyének március 7. és 9. között.

Idén az FM Közép-magyarországi Agrár-szakképző Központ, Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium adott otthont a Húsipari Termékgyártó Szakma Kiváló Tanulója Versenyének március 7. és 9. között.

A Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium két diákja nagyon jól szerepelt a versenyen. Az ország huszonnégy legjobb húsipari termékgyártó tanulói közül Iancio Szilárd 1. helyezettként (94%-os összesített eredménnyel), Máté Zoltán pedig 3. helyezettként (92%-os összesített eredménnyel) állhatott fel a dobogóra, ami azt is jelentette számukra, hogy mindketten jeles szakmai bizonyítványt szereztek.

A diákok felkészítői Dénes Zoltán szakoktató, Patyiné Gyóni Márta tanárnő, dr. Faragóné Tóth Melinda tanárnő, Kiss-Feketéné Bodor Barbara tanárnő és Kissné Kovács Edit tanárnő voltak.

Az első versenynapon az elméleti részben, 60 perc alatt szakmai számításokat kellett végezni, majd ezt követte a szóbeli felet, ahol a szarvasmarha húsrészeit és annak konyhatechnikai felosztását kellet ismertetniük a tanulóknak tizenkettő percben.

A második napon a gyakorlati verseny helyszínét a dabasi D-meat Kft. biztosította, a hol a versenyzők sertés test bontását, zsigerelését, hasítását, háj eltávolítását és a kabátszalonna megmunkálását végezték el. Ezt követte egy bőrös félsertés csontozása és formázása, valamint egy marha lapocka csontozása.

A tanulóknak megadott receptúra szerint kellett lecsókolbászt készíteniük, miközben ismertették a termék elkészítéséhez szükséges anyagok, gépek, berendezések paramétereit, működését.

A diákoknak nagy segítséget jelentett az is, hogy vizsgatapasztalatot szerezhettek a Kiskunfélegyházán, Szegeden és Baján megrendezett regionális versenyeken.

Ezek érdekelhetnek még

2025. November 03. 13:32, hétfő | Helyi

Át akarta verni a szolgáltatót és a rendőröket

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai csalás és hatóság félrevezetése miatt vádemelést javasolnak egy fiatal ellen, aki valamiért azt gondolta, hogy nem derül fény a csalásra.

2025. November 03. 11:56, hétfő | Helyi

Süti- és könyvvásár Tibike gyógyulásáért

Kiskunfélegyháza összefog egy kisfiú szívéért.

2025. November 03. 07:15, hétfő | Helyi

Labdarúgó NB I - Legyőzte a Zalaegerszeget és élre állt a Debrecen

A Debreceni VSC hazai pályán 2-1-es győzelmet aratott a Zalaegerszeg felett a labdarúgó Fizz Liga 12. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

2025. Október 31. 10:54, péntek | Helyi

Emléktábla a Dr. Táby-féle iskola egykori tanítói és diákjai tiszteletére

2025. november 12-én, szerdán 13 órakor ünnepélyes keretek között avatják fel a Dr. Táby-féle iskola tanítói és diákjai emlékére készült emléktáblát.