Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Január 29. 15:01, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Emmi: minden gyermek tanuljon meg úszni!

Emmi: minden gyermek tanuljon meg úszni!

Elindul az Úszó Nemzet Program részeként kidolgozott Minden gyermek tanuljon meg úszni! alprogram - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel szombaton.

Közleményükben azt írták: a sikeresen zárult pilot program után 2022. február elsején indul el az alprogram.

Emlékeztettek: a Magyar Úszó Szövetség által kidolgozott, a magyar kormány finanszírozásával induló program kimondott célja, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni.

A több éves előkészítő munkát követően elinduló, ütemekre bontott program keretein belül 2028-ig több mint háromszáz létesítmény bevonásával, több mint háromszázezer gyermek elérése a cél - írták. Hozzátették: az egyedülálló program részeként az iskolai tanrendbe beillesztve, testnevelés óra keretében, ingyenesen zajlik az oktatás az erre felkészített szakemberekkel.

Az oktatási terv végére a tanulók képesek lesznek három úszásnemben száz métert folyamatosan, megállás nélkül leúszni, és otthonosan, biztonságosan mozogni a mélyvízben - ismertették. Hozzátették: a program első körben húsz városban mintegy tizenkétezer óvodai nagycsoportos és kisiskolás korú gyermek bevonásával indul, a bevont városok és résztvevők köre a későbbiekben ütemenként bővül.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára