Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 09. 08:10, szerda | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester

Épül a város egyik legizgalmasabb és legszebb játszótere a Korond utcán

Épül a város egyik legizgalmasabb és legszebb játszótere a Korond utcán

Egy óriási hajó építésével kezdődtek meg a János vitéz kalandjairól szóló játszótér építési munkái.

A többszintes hajó mellett még rengeteg izgalomban lesz részük a gyerekeknek. A játék közben felelevenedik a Petőfi korabeli Félegyháza benne az Ótemplommal.

Ha a gyerekek megunják a hajókázást, egy griffmadár hátán fognak érkezni az Ótemplom elé a korabeli félegyházi főtérre, ami valójában egy hálós mászóka. Itt gömb alakú görgeteg sziklákat helyeztek el ülőalkalmatosságnak, hogy a szülők is bele tudjanak kapcsolódni a játékba. Ez a játszótéri rész a nagyobb óvodásoknak és kisiskolásoknak készült, de városvezetésünk gondolt a kisebbekre is, számukra visszaépül a felújított játszóvár, egy forgó és rugós játékok.

A fajátékok hamarosan elkészülnek, ekkor kapják meg a sokszínű izgalmas festést, a köteleket és a hálókat is. Az szülők kényelmét sok pad és térbútor fogja szolgálni.

A városban először ezen a játszótéren kap helyet egy ivókút is. A Zöldvárosban épülő játszóterek mellett - mint a Mártírok útjai, vagy a Dózsa utcai - az összes városi játszótéren kiépítik a vizes elemeket a következő időszakban. Ez nem csak azért fontos, hogy egy végigjátszott délután után ne a cukros üdítőért kelljen nyúlni, hanem egy nagy adag homokozást követően tiszta kezekkel és lábakkal indulhassanak haza a gyerekek.

A játszóteret balesetvédelmi okok miatt bekerítették. A többszáz új növény úgy lesz elültetve, hogy pár éven belül benőjék a kerítést, igazi természetközeli élményt adva a gyerekeknek a városi forgatagban - adta hírül Csányi József polgármester Facebook-oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.