Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2019. Október 09. 08:10, szerda | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester

Épül a város egyik legizgalmasabb és legszebb játszótere a Korond utcán

Épül a város egyik legizgalmasabb és legszebb játszótere a Korond utcán

Egy óriási hajó építésével kezdődtek meg a János vitéz kalandjairól szóló játszótér építési munkái.

A többszintes hajó mellett még rengeteg izgalomban lesz részük a gyerekeknek. A játék közben felelevenedik a Petőfi korabeli Félegyháza benne az Ótemplommal.

Ha a gyerekek megunják a hajókázást, egy griffmadár hátán fognak érkezni az Ótemplom elé a korabeli félegyházi főtérre, ami valójában egy hálós mászóka. Itt gömb alakú görgeteg sziklákat helyeztek el ülőalkalmatosságnak, hogy a szülők is bele tudjanak kapcsolódni a játékba. Ez a játszótéri rész a nagyobb óvodásoknak és kisiskolásoknak készült, de városvezetésünk gondolt a kisebbekre is, számukra visszaépül a felújított játszóvár, egy forgó és rugós játékok.

A fajátékok hamarosan elkészülnek, ekkor kapják meg a sokszínű izgalmas festést, a köteleket és a hálókat is. Az szülők kényelmét sok pad és térbútor fogja szolgálni.

A városban először ezen a játszótéren kap helyet egy ivókút is. A Zöldvárosban épülő játszóterek mellett - mint a Mártírok útjai, vagy a Dózsa utcai - az összes városi játszótéren kiépítik a vizes elemeket a következő időszakban. Ez nem csak azért fontos, hogy egy végigjátszott délután után ne a cukros üdítőért kelljen nyúlni, hanem egy nagy adag homokozást követően tiszta kezekkel és lábakkal indulhassanak haza a gyerekek.

A játszóteret balesetvédelmi okok miatt bekerítették. A többszáz új növény úgy lesz elültetve, hogy pár éven belül benőjék a kerítést, igazi természetközeli élményt adva a gyerekeknek a városi forgatagban - adta hírül Csányi József polgármester Facebook-oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 26. 10:45, szerda | Helyi

A kommunizmus áldozataira emlékezett városunk

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja alkalmából február 25-én a vasútállomás előtti Návay Lajos- emlékműnél koszorúzási ünnepséget tartottak.

2020. Február 26. 09:43, szerda | Helyi

Rendhagyó történelemórát tartottak a Gulag Gupvi-ról

A kommunista diktatúra áldozatainak világnapján rendhagyó történelemórát tartottak a félegyházi középiskolásoknak a Városháza dísztermében.

2020. Február 26. 09:00, szerda | Helyi

Tormay Cecile emlékét őrzi a Hattyúház udvarán felavatott dombormű

A mészkő alapokon nyugvó bronz domborművet február 25-én avatták fel a Hattyúház külső udvarán, ahol Kállainé Vereb Mária könyvtárigazgató ismertette a századforduló legnagyobb magyar írónőjének életútját.

2020. Február 25. 20:18, kedd | Helyi

Már nem őröl, de hűen őrzi az emlékeket

Lezárultak a Kiskun Múzeum udvarán magasodó Pajkos-Szabó-féle szélmalom felújítási munkálatai.