Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Szeptember 20. 13:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Kis Mónika

Eredményesen versenyeztek a Turul Koppány Íjászai

Eredményesen versenyeztek a Turul Koppány Íjászai

2018. szeptember 8-án Kiskunfélegyházán rendezte meg a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület a Dél-Alföldi Régiós Történelmi Versenysorozat 6. fordulóját, ami egyben a döntő helyszíne is volt.

A Magyar Íjász Szövetsége célkitűzése hogy az íjászatot 2030-ra nemzeti sporttá fejlessze. Ebben a törekvésben Dinnyés Gyula a Koppányok elnöke is szeretne részt vállalni, segíteni. Kívánta ezt a törekvést szolgálni ezúttal oly módon, hogy a döntő verseny helyszínét nem egy látogatóktól elszeparált külső helyszínen, hanem a város központjában egy gasztronómiai fesztivál közvetlen szomszédságában rendezte meg. A belváros adottságainak és a fesztivál látogatottságának köszönhetően sikerült ezt célt megvalósítani. Rengeteg látogató vette körül a szokatlan helyszínen zajló versenyt, a biztonsági zónákon kívül, és nagyon sok látogató próbálta ki az íjászatot úgy, hogy a verseny hangulatából is részesülhetett, mert a pálya kialakítása tartalmazott egy 22. lőállást. Onnan a látogatók lőhettek a verseny ritmusával együtt. A döntőre való nevezés a Fürdőszállóban indult, és itt hagyták autóikat a hozzánk érkezők, hogy a versenyre nevezők autóinak sokaságától tehermentesítsük a fesztivál miatt amúgy is zsúfolt belvárost. A nevezés után egy látványos 300 fős felvonulással sétáltunk végig a ligetös Kossuth utcán, a gyönyörű platánfák árnyékában a verseny helyszínére, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár mögötti parkolóba. A szokatlan verseny helyszín sok íjászból váltott ki negatív érzéseket. A nagy meleg, a város zaja és a parkoló rideg beton burkolata, nem barátságos tér egy csendes, erdős helyszínhez szokott versenyzőknek, viszont kárpótoltuk őket a 21 célon elhelyezett 83 db. (!) lőlapos, 2,5 D és 3 D célállománnyal. A verseny egy kivétellel - egy ittas személy a kordont letépve betévedt a biztonsági zónába – amikor 3 percre leállt a küzdelem, a verseny zökkenőmentesen zajlott. Óriási kihívásban volt részük a jelenlévőknek, mert egyszerre kellett számot kellett adniuk íjász tehetségükből, koncentrációból, kitartásból, állóképességből és türelemből egyaránt. . Az eredményhirdetés során pedig egy meglepetést is tartogatottunk a megjelenteknek, amely óriási megtiszteltetés volt a Koppány család számára! Leánykérés történt ugyanis az eredménykérés kellős közepén, nem kis megdöbbenést okozva ezzel a leendő menyasszonynak, a résztvevő íjászoknak pedig könnyet csalt a szemébe a megható jelenet. A gyűrű felhúzása pedig dübörgő hangerővel elhangzott az íjászok biztató hadikiáltása,a háromszoros huj-huj-hajrá! Mindent egybevetve a döntő jól sikerült, a tapasztalatokból ismét tanultunk, erre az alkalomra kitűzött cél megvalósult.

A Koppányok a 200 nevezőből az alábbi eredményeket érték el :

A 6. forduló eredményei:

Modern pusztai íjjal: Zoboki Botond 3., Boldog Bence 3., Csányi József 3., Dinnyés Gyula 3., Sárkány Szabina 4., Bori Henrietta 4., Lovas Ferenc 4., Csankovszki Anna 5., ifj. Lovas Ferenc 5., Bicskeiné Csányi Mária 5., Horváth Katica 6., Kis János 6., Kurucz Orsolya 6., Szólya Imre 9., Szeibert Imre 10., Ruda Győző 11., Tóth Mihály 13., Kis Csaba 15., Bicskei István 16., Kiss László 19., Nyári István 24. lett.

Modern longbow íjjal: Rácz Nikolász 1., lett.

Vadászreflex íjjal: Berenténé Kövecses Zsuzsa 1., Kis Mónika 2., Tamáskovics Gyula 2. helyen végzett.

A Régiós Bajnokságban Bajnoki címet szereztek:

Modern pusztai íjjal: Sárkány Szabina 4., Csankovszki Anna 5., Boldog Bence 3., Kis János 5., Kurucz Orsolya 5., Szeibert Imre 3., Csányi József 4., Szólya Imre 5., Berente Imréné 4., Bicskeiné Csányi Mária 5., Dinnyés Gyula bajnoki 2., helyet érte el.

Vadászreflex íj kategóriában: Bense László 1., Tamáskovics Gyula 1., Kis Mónika a bajnoki 2., helyezést érte el.

A Régiós Bajnokság összesítésében helyezést értek el: Bene Laura 2., Horváth Katica 13., Zoboki Botond 7., Csáki Laura 9., ifj. Lovas Ferenc 10., Keserű Szilvia 4., Bori Henrietta 9., Tóth Mihály 7., Kis Csaba 9., Ruda Győző 13., Kis László 22., Lovas Ferenc 29., Nyári István 52., Rácz Nikolász 1., Tóth Evelin 1., helyezést szerezték meg.

2018. szeptember 16-án a Koppányok kis csapata nem utazott messzire, Pálmonostorára a Kis Tanyára mentek, ahol a Huszka József Hagyományőrző Egyesület által szervezett jótékonysági megmérettetésen vettek részt. Huszka József munkásságának elismeréseként egy szobor felállítását tűzte ki célul a Huszka József HE. Ennek első lépése volt ez az összejövetel, ahol 10 fővel vettünk részt az eseményen. Kiss Sándorhoz méltó színvonalas lovasbemutatóval fogadtak, szórakoztattak minket. A Koppányoknak az a véleménye, hogy egy verseny nem piknik, de mivel Németh László, az íjásztagozat vezetője ezt már a meghíváskor kihangsúlyozta, hogy ez elsősorban nem verseny, hanem egy adománygyűjtő nap egy nemes cél megvalósításának érdekében. Családias, jó hangulatú verseny volt, ahol ezzel elkezdődött egy Huszka szobor megszületése.
Mivel Dinnyés Gyula is alapító tagja volt anno a Huszka J HE-nek ezért kötelességének tartotta ezen való részvételünket!

Eredmények:

Modern longbow kategóriában: Rácz Nikolász 1., lett.

Modern pusztai kategóriában: Sárkány Szabina 1., Dinnyés Gyula 1., Bicskeiné Csányi Mária 2., Szeibert Imre 2., Bicskei istván 2., Csányi József 3. helyen végzett.

Vadászreflex kategóriában: Tóth Evelin 1., Tamáskovics Gyula a verseny legtöbb pontját meglőve 1., Berenténé Zsuzsa 2. lett.

Támogatóink: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata, Freddo kft, ICO Zrt, Busa Kft, Dél-100 Kft, Hunvér Kft, Variens Kft, Tandem Dekor, B. I. Truck Szerviz.

Kis Mónika

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.