Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2017. December 26. 21:48, kedd | Belföld
Forrás: Dongó Anita

Értékelték az évet a Turul Koppány Íjászok

Értékelték az évet a Turul Koppány Íjászok

2017. december 21-én a tartották a Turul Koppány íjászok a
Fürdőszállóban az évzáró, értékelő gyűlésüket, összejövetelüket.
Értékelték a 2017-es évet, tervezték a 2018-at.

Átadták az éves eredmények, teljesítményük alapján megérdemelt tárgyi jutalmakat is.
Az értékelésben figyelembe vették, ki, hány versenyen vett részt, és mennyi pontot gyűjtött.
Ebben a legjobb Szeibert Imre volt, aki 24 versenyre utazott és ezzel képviselte Kiskunfélegyháza várost, valamint a Koppányíjászokat. Imre 11.050 pontot gyűjtött az év során és átlagosan 4,75 % helyezést ért el. Ami azt jelenti, hogy legalább fele versenyen a dobogó valamelyik fokán fejezte be a versenyt.
Második, Bense László lett, aki 13 versenyen volt az év során és 6981 pontot gyűjtött! Éves átlaga alapján a dobogón 2,5 % eredményes volt! László egyszer az évzáró versenyen csúszott le a dobogóról és zömében első lett.
Harmadik helyen Dinnyés Gyula volt 15 versennyel 6456 ponttal 3,06 %-os dobogós helyezéssel, de lemondva a jutalomról, így Kis Csaba lett a díjazott a harmadik helyen! Csaba 15 versenyen 5326 pontot szerzett.

Ifi kategóriában Csankovszki Anna volt 2017-ben a legeredményesebb. Anna 12 versenyen jelent meg és 4002 pontot gyűjtött. Dobogós eredményességi mutatója 2,16 %. Minden alkalommal dobogós helyezést ért el és a fele versenyt meg is nyerte.

Ezután kisebb jelképes Karácsonyi ajándékok átadása következett, majd egy közös fotó utáni éjszakába nyúló laza beszélgetéssel zárták a napot, az évet.

Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület 2017 évértékelője

A Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület nyolcadik éve működik Kiskunfélegyházán. Az egyesület célja a hagyományőrzés, a hagyománytisztelés, az íjászat népszerűsítése.

Az egyesület tagjai 2017-ben összesen 27 íjászversenyen vettek részt. Határainkon túl, valamint országos bajnokságon is megállták a helyüket. A versenyző tagok 18 arany, 35 ezüst és 29 bronzérmet szereztek idén.

A versenyek között idén is meghatározó volt a 2014 óta minden évben megrendezésre kerülő Dél-Alföldi Régiós Verseny Sorozat. A sorozatot szervező egyesületek száma, és így a helyszínek száma idén hatra emelkedett. A Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület a sorozat mindegyik állomásán eredményesen részt vett, fő szervezőként aktívan közreműködött.

2017. február 26-án került sor a Koppányok 33. versenyére a KÉSZ Aréna Sportcsarnokban, a DAR versenysorozat befejező állomásának a kiskunfélegyházi Parkerdő adott helyet szeptember 10-én. Mindkét versenyen nagy számmal (200 fő) jelentek meg versenyzők az ország minden tájáról, és határon túlról is, sőt Európa- és világbajnok íjászok is megtisztelték a versenyeket.

Az íjászok életében fontos a közösségépítés, a közösségi élet kialakítása, a barátságok, a kapcsolatok ápolása. Ezért a Koppányok a jó hangulatú edzések mellett tavasszal a Dinnyés tanyán, míg ősszel a Fürdőszállóban tartottak családias hangulatú összejövetelt. Szintén a csapatépítés volt a célja az augusztus elején gyönyörű környezetben, Cserépváralján megrendezésre kerülő íjásztábornak, ahol egy hét alatt változatos módszerekkel fejlesztették a Koppányok íjásztudásukat. Továbbá 2017-ben három fő edzői továbbképzésére is sor került.

Az egyesület íjászai aktív részesei a hagyományőrző rendezvényeknek is. Júniusban az ópusztaszeri Nyílzáporra, augusztusban a bugaci Ősök Napjára indultak két jurtával. Rendszeren részt vesznek a városi rendezvényeken, megemlékezéseken, bemutatókat tartanak és lehetőséget biztosítanak az íjászat kipróbálására. 2017-ben az egyesület tagjai május 1-jén a Parkerdőben a Majálison, valamint a Dél-100 Kft. családi napján biztosítottak lehetőséget az íjászat megismerésére és kipróbálására.

Idén sem maradt el a minden év augusztus 20-án megtartott íjászbemutató és lövetés, ezúttal azonban az egyesület kétnapos történelmi életképet varázsolt a Petőfi térre.
Az egyesület különös figyelmet fordít környezete rendben tartására, a Fürdőszálló megóvására. A folyamatos tisztántartás mellett, idén is két kiemelt, egy tavaszi és egy őszi hétvégét szánt az épület és környezetének rendezésére.

Dongó Anita
Koppányíjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV