Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. December 17. 09:00, szerda | Belföld
Forrás: OBJEKTÍV

Feketelista!

Feketelista!

Fényképes feketelistán az életveszélyes CO-mérők

Az életveszélyes CO mérők FEKETELISTÁJÁT készítette el a Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika szaklap. A lista minden olyan berendezés fényképét tartalmazza, amely az elmúlt egy évben megbukott a Fogyasztóvédelem vagy a VGF által elvégeztetett teszteken. A szaklap a biztonságos készülékek leírását és képét is közli – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

A 22 életveszélyes készüléknek nemcsak a típusát, hanem a fényképét, sőt egyeseknek a hátoldalának képét is mutatja a LISTA. Erre azért van szükség, mert a gagyi berendezések sokszor más-más márkanév alatt tűnnek fel, de a mérésre alkalmatlan beltartalom változatlan. Az új márkanévre a korábbi betiltás nem vonatkozik, így azokat online boltokban, barkács-áruházakban és egyéb kereskedésekben árulhatják.

A LISTA az öt megfelelő készülék képét is bemutatja.

Az épületgépészek azt kérik a vásárlóktól, hogy csak a megfelelőnek talált készülékeket vásárolják meg, ezek ugyanis valóban megmenthetik az életüket, míg a feketelistán szereplők nem.

Felszólítják a kereskedéseket, hogy az életveszélyes berendezések forgalmazását azonnal állítsák le!

Kinek van szüksége CO-mérőre?

Mindenkinek, akinek fűtőberendezése, vízmelegítője olyan szerkezetű, ami a lakás levegőjét használja, azaz nyílt égésterű berendezés. Különösen veszélyes az a helyzet, amikor egy lakásban, intézményben az ablakokat jól szigetelőre cserélték, de a cirkó vagy a vízmelegítő még régi, nyílt égésterű készülék.

Az épületgépészek nyílt levélben fordultak a Belügyminiszterhez, amelyben átlátható szabályozást követelnek a CO-mérők terén.

Az életveszélyes és a megfelelő berendezések listája ITT található:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben