Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2023. Március 20. 13:12, hétfő | Helyi

Félegyháza újraindul

Félegyháza újraindul

Az elmúlt egy év elképesztő gazdasági nehézségeit mindannyian megéltük. Városunknak az energiaárak megsokszorozódása, míg a családoknak az elszabadult infláció miatt kellett újragondolni terveiket.

Az elmúlt egy év elképesztő gazdasági nehézségeit mindannyian megéltük. Városunknak az energiaárak megsokszorozódása, míg a családoknak az elszabadult infláció miatt kellett újragondolni terveiket.

Olyan viharfelhők voltak felettünk, amelyek alatt bármelyik pillanatban bekövetkezhetett volna, hogy más településekhez hasonlóan megbénul a város. Bátor és nehéz döntéseket kellett hozni, hogy ezt elkerüljük és ezek a döntések lemondásokat követeltek. Nem volt más út. Csak így lehetett felelős városvezetőként dönteni. Köszönöm a munkatársaimnak és a mellettem álló képviselőiknek, hogy ezekben a nehéz és megosztó döntésekben is támogattak. Egy cél volt: elkerülni a vihart.

A tavasz kezdetén az ég is derülőben van felettünk. A veszély nem múlt el, de a felhők lassan elvonulnak. A város gazdálkodását sikerült kellően megerősíteni ahhoz, hogy minden, a korábban megszokott városi szolgáltatást újraindítsunk:

  • Húsvét után elindul az uszoda, a szauna és szinte minden eddig megszokott szolgáltatás
  • Minden városi programot megtartunk a már eddig megszokott színvonalon
  • Tavasszal a megszokott rend szerint elindítjuk a szökőkútjainkat, köztük a megye legszebb szökőkútját a Béke téren
  • A város nevezetes épületeinek díszkivilágítását újraindítjuk
  • Folytatjuk a Kossuth utca újjáépítését
  • Elindul a Vasas pálya teljes újjáépítése

Nem tudjuk mit hoz a jövő. Annyi drámai nehézséget kellett átélnie az elmúlt években a világnak, az országnak és a városunknak, amit soha nem gondoltam volna korábban és véleményem szerint senki más sem számított ezekre.

Kisváros vagyunk és a világ történéseire nem vagyunk hatással, de hiszem azt, hogy pozitív gondolkodásunkkal, a városunk iránt érzett szeretetünkkel és tisztességes hozzáállásunkkal mindig megtaláljuk a Félegyháza számára megfelelő, előrevivő, legjobb utat.

Üdvözlettel:
Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 09. 10:21, péntek | Helyi

Ünnepeld velünk a Jóga Világnapját!

Kiskunfélegyházán minden évben közös jógázással ünneplik meg a Jóga Világnapját. A helyszín mindig változó, ezúttal a Hősök parkjába várják az érdeklődőket június 17-én.

2023. Június 09. 10:02, péntek | Helyi

Tehetségek Nemzetközi Bajnoksága

2023. június 4-én, Szegváron került megrendezésre az I. Tehetségek Nemzetközi Bajnoksága a kyokushin karate knoch down szabályrendszerében.

2023. Június 08. 20:33, csütörtök | Helyi

70 év boldog házasság áll a 95 éves Pista bácsi mögött

A napokban ünnepelte 95. születésnapját Lajos István.

2023. Június 08. 17:33, csütörtök | Helyi

Vásár lesz vasárnap Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2023. június 11., vasárnap.