Városlista
2024. május 23, csütörtök - Dezső

Hírek

2013. Július 29. 11:48, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Félegyházi szakácsok a Beregdédai Rózsafesztiválon

Félegyházi szakácsok a Beregdédai Rózsafesztiválon

A beregszászi járási Beregdédában nagy kultusza van a rózsának. A település minden portájának udvarán, kertjében és háza előtt találkozhatunk ezzel a gyönyörű virággal

A beregszászi járási Beregdédában nagy kultusza van a rózsának. A település minden portájának udvarán, kertjében és háza előtt találkozhatunk ezzel a gyönyörű virággal. Így talán nem véletlen, hogy a dédaiak a falunapból magát fesztivállá kinőtt rendezvény névadójának a virágok eme királynőjét választották. A rangos eseményre idén július 27-28-án került sor.

A nagyszabású rendezvényen kulturális programok, szépségverseny, főző verseny, tombola, külföldi fellépők, tűzijáték várta az érdeklődőket. Városunkat Mezei Sándor és Horváth István „Király mesterszakács” és Zsirmik István muzsikus képviselte. Mezei Sándor erdélyi kürtőskaláccsal, Horváth István hamis pacallal lepte meg a vendégsereget.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.