Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2015. Március 11. 07:22, szerda | Külföld
Forrás: MTI

Felfüggesztették a Top Gear műsorvezetőjét és a műsort is

Felfüggesztették a Top Gear műsorvezetőjét és a műsort is

Azonnali hatállyal felfüggesztette kedden egyik legnépszerűbb műsorvezetőjét, Jeremy Clarksont a BBC, és Clarkson műsorát, a világszerte igen népszerű Top Gear autós magazin következő epizódját is kivette a hétvégi programból.

A brit közszolgálati médiatársaság kedden este csak annyit közölt, hogy Clarkson "összetűzésbe keveredetett" a Top Gear egyik producerével, de részletek egyelőre nem derültek ki.
Az 54 éves műsorvezetőt a BBC közleménye szerint a vizsgálat idejére függesztették fel, és a Top Gear vasárnap esedékes következő adását a BBC televízió nem sugározza.
Clarkson 2002 óta vezeti a világ számos országában vetített, könnyed hangvételű autós műsort, és korántsem ez az első botránya. A médiasztár nem egészen egy éve maga ismerte el, hogy a BBC "utolsó figyelmeztetésben" részesítette, miután kiderült, hogy egy korábban felvett, de adásba végül nem került műsorrészletben rasszistának minősített kijelentést tett.
Clarkson - bár tagadta a terhére rótt vádat - annak idején elmondta: a BBC egyértelműen közölte vele, hogy kirúgják, ha még egyszer ilyesmi előfordul.
Néhány éve, amikor a brit közalkalmazottak sztrájkkal tiltakoztak a nyugdíjrendszer jelentős megszigorítása ellen, a műsorvezető élő adásban közölte, hogy a sztrájkolók mindegyikét legszívesebben agyonlövetné.
Nem sokkal korábban a bal szemére világtalan, glasgowi születésű előző brit miniszterelnököt, Gordon Brownt "félszemű skót idiótának" nevezte, és amikor a BBC bocsánatkérésre kötelezte, csak a "skót" és a "félszemű" jelzők negatív értelmű használatáért volt hajlandó elnézést kérni, az "idióta" minősítésért nem.
Clarkson tavaly komoly diplomáciai botrányt kavart, amikor a stábbal Argentínában forgattak, és a műsorhoz használt egyik veterán autó, egy 1991-es Porsche 928GT a H982 FKL brit rendszámot viselte. Az argentin közönség és a kormány is azonnal provokációt kiáltott, mivel úgy vették, hogy a Top Gear csapata ezzel a rendszámmal a Falkland-szigetekért 1982-ben megvívott, Nagy-Britannia győzelmével végződött véres brit-argentin háborúra akarta emlékeztetni a vendéglátó országot.
A stábot fizikai atrocitások érték, és a műsor készítői a kocsikat hátrahagyva menekülni kényszerültek az országból.
A BBC a tavaly októberi incidens után azonban még megvédte Clarksont, merő véletlennek minősítve a rendszám feliratát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.