Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2020. Május 20. 14:42, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Felújítják a gátéri templomot

Felújítják a gátéri templomot

A Szent Anna tiszteletére 1929. szeptember 13-án felszentelt templomra most újabb állagmegóvó munkálatok várnak.

A gátéri gótikus katolikus templom felszentelésének 90-dik évfordulójára festésből és a villamoshálózat korszerűsítéséből álló belső felújítást kapott tavaly, amire a helyiek két és fél millió forintot adtak össze. A felújítás ideje alatt a szentmiséket a faluházban tartották meg, pünkösdre azonban birtokba vehették a hívek a megszépült templomot. A felújítás ünnepélyes áldása július 14-én volt, ami más okból is emlékezetes a település életében: dr. Bábel Balázs érsek felkészített felnőtteket bérmált, amire 30 éve nem volt példa a faluban.

A Szent Anna tiszteletére 1929. szeptember 13-án felszentelt templomra most újabb állagmegóvó munkálatok várnak. Mint azt Tamás Sándor elmondta, a felújítás az állványozást követően három hónap alatt befejeződik. A beruházás költségeihez a miniszterelnökség nyolcmillió forint támogatást adott, a Kalocsa-Kecskemét Főegyházmegye pedig vállalta a további kiadásokat. Ennek köszönhetően felújítják a rossz állapotú tetőt és a belső tér is megújul Szécsényi Attila vezetésével. Az egyházi beruházáshoz a település polgármestere, Jánosiné Gyermán Erzsébet felhívásának köszönhetően a helyi lakók is hozzájárultak szerény összegekkel.

A gátéri templom 1929-ben épült, négy harangját Szlezák László öntötte. Az anyakönyvi adatok 1948 óta elérhetőek. A község búcsúját minden évben július 26-án tartják.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 15:40, péntek | Helyi

Kigyulladt egy sorház Kiskunfélegyházán

Az egységek fél órán belül eloltották a lángokat. A lakókat a mentők vizsgálták.

2020. Május 29. 12:07, péntek | Helyi

Színes dekoráció hirdeti a Gyermeknapot a Platán Iskolában

A Platán utcai Általános Iskola tanítói, tanárai és az intézmény valamennyi dolgozója azon szorgoskodott, hogy méltóképpen „felöltöztessék” Gyermeknap alkalmából az iskolát.

2020. Május 29. 11:46, péntek | Helyi

Félegyháza Trianonra emlékezik

Kiskunfélegyháza városa is szeretne csatlakozni a megemlékezésekhez június 4-én (csütörtökön)

2020. Május 29. 10:17, péntek | Helyi

Pünkösd vasárnap is nyitva lesz a piac

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2020. május 31-én, vasárnap (Pünkösd vasárnap) a kiskunfélegyházi piac NYITVA tart.