Városlista
2021. április 14, szerda - Tibor

Hírek

2021. Április 07. 08:21, szerda | Helyi
Forrás: Szerk.

Feri bácsi 90 évesen is ezermester

Feri bácsi 90 évesen is ezermester

90. életévét töltötte be a napokban Fekete Ferenc, akit e kivételes ünnep alkalmából városvezetésünk nevében Balla László alpolgármester köszöntött fel április 6-án.

Feri bácsi családja körében fogadta a kedves vendéget és örömmel mesélt életéről, ami még napjainkban is szorgalmas munkával telik.

Feri bácsi 1931. április 3-án született. Tízen voltak testvérek, közülük egy gyermek volt, akit örökbe fogadtak szülei. Mint akkoriban szokás volt, Feri bácsit tíz-tizenkét éves korában kiadták tanyára dolgozni, ahol liba- és birkapásztorként tevékenykedett. Munkájáért terményt vagy kevéske pénzt kapott.

Feri bácsi műszerész tanulmányainak tizenhárom évesen vetett véget a második világháború. Később tudta csak folytatni egy átképzéssel a vegyipari gépgyárnál. Hat hónapig Pesten tanult és dolgozott: szállítószalagokat és darukat készített. Miután hazajött Félegyházára, karbantartó lett. Ami volt szerszám, esztergapad, marógép, azt mind megjavította. Végül hegesztőgép-javítóként alkalmazták.

Munkája mellett otthon rádiókat, órákat, bicikliket szerelt, és ezt a hobbit annyira megszerette, hogy a mai napig kitart mellette. Gyakran hoznak neki a házban élők javítanivalót, és ő sohasem okoz csalódást. Az otthoni barkácsoláson kívül szívesen jár Selymesbe, ahol kertészkedik, többnyire zöldségeket termeszt.

Feri bácsi 1956-ban nősült meg, házasságukból két gyermek született. Ma már négy unokája van, és két dédunokája visz örömöt a hétköznapokba.

Feri bácsi szerint a hosszú élet titka abban rejlik, hogy sokat kell mozogni, módjával kell bánni az alkohol fogyasztásával és mindig csinálni kell valamit.

(Képek: Fantoly Márton - Félegyházi Közlöny)

Címkék: Fekete Ferenc

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 16:12, kedd | Helyi

10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán

Állami támogatással 10 milliárd forintos élelmiszeripari beruházás kezdődik Kiskunfélegyházán - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter kedden a kiskunfélegyházi NT Kft. beruházását.

2021. Április 13. 15:09, kedd | Helyi

Újabb turisztikai tájékoztató táblák kerültek kihelyezésre

A helyi lakosok és a közelebbről-távolabbról érkezők szolgálatára újabb turisztikai táblákat helyeztek ki Kiskunfélegyházán a buszpályaudvarral szemben.

2021. Április 13. 15:06, kedd | Helyi

A kormány támogatja a Berkemann Magyarország Bt. beruházását

Magyarország a saját javára tudta fordítani a pandémia okozta változásokat, de nem lehetne az új világgazdasági korszak nyertesei között, ha a kormány a külföldi elvárásokra hallgatott volna - mondta a külgazdasági és külügyminiszter

2021. Április 13. 14:14, kedd | Helyi

Még két napig kérhető az adóbevallási tervezet postázása

Az elkészült tervezeteket a NAV tértivevényesen április 30-ig küldi el postán az igénylőknek.