Városlista
2024. június 1, szombat - Tünde

Hírek

2015. Március 27. 08:19, péntek | Helyi
Forrás: Dr. Horváth-Rekedt Gréta

Fiatalok az értékek nyomában

Fiatalok az értékek nyomában

A Natura Hungarica Alapítvány tovább folytatja értékgyűjtő, értékőrző tevékenységét a középiskolások körében.

A szervezet ezúttal a Móra Ferenc Gimnázium tanulóinak kínált érdekes, színes programokat, melyek keretén belül helyi értékek után kutathattak a fiatalok. Első alkalommal a Sarlós Boldogasszony templom és harangjainak rejtélyes történetével ismerkedtek meg, megtudták, mi a „templom gombja” majd a Szent István Templom harangtornyaiba jutottak fel a középiskolások. Látogatást tettek a városi levéltárba, ahol évszázados dokumentumok lapjain elevenedett meg a város történelme. A fiatalok az épített és a szellemi értékeken túl gasztronómiai élvezetekben is részesedtek, félegyházinak mondott keménytarhonyát főztek és lángost sütöttek. Természetesen nem maradt el a modern kori értéket képviselő Rocktár kulisszatitkainak megismerése sem, ahol a tanulók kipróbálták a koncerteken használt technikai berendezéseket. Az utolsó alkalommal a város díszpolgára Dr. Réczi László, birkózó világbajnok tartott előadást, aki nemcsak a sport szépségeiről mesélt, de bölcs tanácsokkal is ellátta a fiatalokat. A foglalkozásokon részt vevők a helyi értékekről leírásokat készítettek, melyeket az www.ertekterkep.com weboldalon teszi közzé a szervezet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 01. 07:40, szombat | Helyi

Kiabált a háza előtt rollerező gyerekekkel, majd megtámadta az apjukat

A férfinak nem tetszett, hogy a gyerekek a háza előtt játszanak, ezért indulatosan rájuk szólt, majd mikor az apjuk számonkérte ezért, fémrúddal esett neki.

2024. Május 31. 16:51, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 31. 07:42, péntek | Helyi

Énekel még Kodály Zoltán Magyarországa

Éneklő Ifjúság Minősítő Hangversenyt rendeztek a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskolában május 23-án.

2024. Május 28. 09:24, kedd | Helyi

Ellenőrizze okmányai érvényességét a választások előtt!

A június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választáson voksolni kizárólag a választás napján érvényes okmányokkal lehetséges.