Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Augusztus 02. 11:00, vasárnap | Helyi
Forrás: miss.at

Finom gyümölcsök, hófehér fogak!

Finom gyümölcsök, hófehér fogak!

Természetes módszerek fogfehérítésre!

Irigykedve figyeljük a sztárok vakítóan fehér fogait, tökéletes mosolyát. Valószínűleg nem kis munka és megannyi fogorvosi beavatkozás áll ezek mögött, dehát a szépségért meg kell szenvedni. Azonban vannak kevésbé fájdalmas és pénztárcakímélőbb módszerek fogaid fehérítésére.

Érdemes kicsit tudatosabban válogatni a gyümölcsök között, ha Te is a vakító fogsorra hajtasz.

Minden nap egy alma…
… még a fogaidnak is jót tesz! Persze, a mondás az eredeti befejezéssel továbbra is megállja a helyét. De jó tudni, hogy az almában található savak fehérítő hatással bírnak, már ami a fogainkat illeti. Rágcsálj el egy zöld almát kávé, tea, vagy vörösbor után és elkerülheted az elszíneződést.

Újra a citrom
A citrom sokoldalúságát már mi is többször taglaltuk: reggel vízzel fogyasztva frissít, de lúgosíthatunk is vele. És még fogaid fehérségét is képes megőrizni. Öblítsd át a szádat egy evőkanál frissen facsart citromlével, majd kortyolj egy kis vizet utána és élvezd vakító fogsorod. Vagy keverj egy kis citromlét és némi sót a fogkrémedhez. A hatás garantált.

Egy kis eper? Jöhet!
Na, ez tipikusan annak az esete, amikor a nagyon is kellemeset összekötjük a felettébb hasznossal. Az eper finom íze mellett felveszi a harcot az elszíneződések ellen. Ha egy edénybe összekeversz sütőport és epret, majd ezt a pasztát az ujjaiddal a fogaidra dörzsölöd, majd vízzel leöblíted, tovább fokozhatod a hatást.

Azért nem árt az óvatosság!
Nem is hitted volna, hogy a gyümölcsös pultok kínálatában is akad olyan finomság, mellyel nemcsak egészségedért, hanem fogaid ragyogó fehérségéért is tehetsz. Mielőtt azonban nagybevásárlást tartasz a legközelebbi piacon, jó, ha tudod, hogy ezek a módszerek nem alkalmazhatóak huzamosabb ideig. Ennek oka, hogy a gyümölcssavak kikezdik a fogzománcot, mely fogaid elsődleges védőpáncélja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).