Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Február 22. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Fogászati mítoszok. Mutatjuk, miért nem igazak

Fogászati mítoszok. Mutatjuk, miért nem igazak

Nem törődünk eleget a fogainkkal, így európai összehasonlításban alaposan lemaradtunk fogászati-szájegészségi mutatókban. Az unió polgárainak 41 százaléka mondhatja el, hogy megvan az összes természetes foga.

Skandináviában pedig ez az arány 50 százalék feletti, míg Magyarországon 19 százalék. Ahhoz, hogy a helyzet változzon, szemléletváltásra lenne szükség.

A magyarok kerülik a fogorvost, mint ördög a szenteltvizet. A lakosság rossz parodontális állapotát a gazdasági és szociális okok mellett az elmaradott szájhigiéniás szokások és az egészségtudatos magatartás hiánya alapozza meg. Míg Skandináviában a felnőttek csaknem 80 százaléka megy el évente legalább kétszer fogászati szűrővizsgálatra és fogkőeltávolításra, addig a magyar felnőtt lakosság alig fele jár rendszeresen fogorvoshoz, és mintegy 20 százalék saját bevallása szerint mégfájdalomesetén sem fordul szakemberhez.

A változáshoz széles körben meg kellene érteni, hogy a rossz fog nem csak az előnytelen megjelenés és a kellemetlen lehelet miatt tarthatatlan, számos súlyos betegség forrása is lehet. Továbbá le kellene számolni néhány mítosszal. Ebben segít infografikánk.

Címkék: fogászat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.