Hírek
2014. Január 30. 10:00, csütörtök |
Helyi
Forrás: - Adrienn -
Forralt bor

A legfontosabb dolog a jó forralt bor elkészítéséhez, hogy a bort a neve ellenére sose forrald fel, mert ekkor elillan belőle az alkohol.
A legfontosabb dolog a jó forralt bor elkészítéséhez, hogy a bort a neve ellenére sose forrald fel, mert ekkor elillan belőle az alkohol. A kívánatos forró hőmérsékletet elérése után hagyjuk rajta a fedőt 5 percig, mert az összetevők ez idő alatt adják ki az ízüket csak igazán.
A hagyományos recept szerint nem kell más a finom italhoz, mint 1 üveg bor, egy rúd fahéj, szegfűszeg, és cukor ízlés szerint.
Ha fel akarod kicsit dobni a hagyományos receptet, akkor a vöröshöz adhatsz chilit, narancshéjat, esetleg egy kupica rumot is. A fehérhez szintén rakhatsz rumot és illik hozzá a gyömbér is.
Különlegesen finom alaprecept:
- 750 ml bor (vörös, száraz)
- 70 g kristálycukor
- 2 rúd egész fahéj
- 8 szem egész szegfűszeg
- 3 szem egész szegfűbors
- 4 szelet citrom
- 2 szem zöld egész kardamom
Ezek érdekelhetnek még
2025. Június 15. 08:18, vasárnap | Helyi
Hírek az Ótemplomból
2025. június 15. SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA
2025. Június 15. 08:18, vasárnap | Helyi
Hírek a Szent István templomból
2025. június 15. - SZENTHÁROMSÁG VASÁRNAPJA
2025. Június 14. 07:50, szombat | Helyi
Növényvédelmi permetezés
A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya értesíti a lakosságot, hogy a díszfák növényvédelmi permetezésének várható időpontja 2025. 06. 16.
2025. Június 13. 14:21, péntek | Helyi
Anyakkönyvi hírek
Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.