Hírek
2016. Január 17. 18:00, vasárnap |
Helyi
Forrás: - szerk. -
Forralt bor
A legfontosabb dolog a jó forralt bor elkészítéséhez, hogy a bort a neve ellenére sose forrald fel, mert ekkor elillan belőle az alkohol.
A kívánatos forró hőmérsékletet elérése után hagyjuk rajta a fedőt 5 percig, mert az összetevők ez idő alatt adják ki az ízüket csak igazán.
A hagyományos recept szerint nem kell más a finom italhoz, mint 1 üveg bor, egy rúd fahéj, szegfűszeg, és cukor ízlés szerint.
Ha fel akarod kicsit dobni a hagyományos receptet, akkor a vöröshöz adhatsz chilit, narancshéjat, esetleg egy kupica rumot is. A fehérhez szintén rakhatsz rumot és illik hozzá a gyömbér is.
Különlegesen finom alaprecept:
- 750 ml bor (vörös, száraz)
- 70 g kristálycukor
- 2 rúd egész fahéj
- 8 szem egész szegfűszeg
- 3 szem egész szegfűbors
- 4 szelet citrom
- 2 szem zöld egész kardamom
Ezek érdekelhetnek még
2024. Május 15. 19:13, szerda | Helyi
Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál
Hagyományőrző, kulturális, szórakoztató programok, kiállítások, sportesemények színesítik a városalapítók hete fesztiválját május 17. és 26. között.
2024. Május 15. 11:41, szerda | Helyi
Több mint két tonna romlott húst találtak egy kisteherautóban az M5-ösön
Több mint két tonna romlott húst találtak a pénzügyőrök egy túlsúlyos kisteherautóban az M5-ös autópályán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerdán az MTI-t.
2024. Május 14. 10:58, kedd | Helyi
A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum nyerte az Év emlékhelye díjat
Átadták az Év emlékhelye díjat, amelyet 11 pályázó közül a Petőfi Emlékmúzeum nyert el.
2024. Május 14. 10:47, kedd | Helyi
Lakitelek - Felavatták Yunus Emre török költő szobrát
A török irodalom meghatározó, 13. században alkotó személyiségének állítottak emléket a Hungarikum Ligetben.