Hírek
2016. Január 17. 18:00, vasárnap |
Helyi
Forrás: - szerk. -
Forralt bor

A legfontosabb dolog a jó forralt bor elkészítéséhez, hogy a bort a neve ellenére sose forrald fel, mert ekkor elillan belőle az alkohol.
A kívánatos forró hőmérsékletet elérése után hagyjuk rajta a fedőt 5 percig, mert az összetevők ez idő alatt adják ki az ízüket csak igazán.
A hagyományos recept szerint nem kell más a finom italhoz, mint 1 üveg bor, egy rúd fahéj, szegfűszeg, és cukor ízlés szerint.
Ha fel akarod kicsit dobni a hagyományos receptet, akkor a vöröshöz adhatsz chilit, narancshéjat, esetleg egy kupica rumot is. A fehérhez szintén rakhatsz rumot és illik hozzá a gyömbér is.
Különlegesen finom alaprecept:
- 750 ml bor (vörös, száraz)
- 70 g kristálycukor
- 2 rúd egész fahéj
- 8 szem egész szegfűszeg
- 3 szem egész szegfűbors
- 4 szelet citrom
- 2 szem zöld egész kardamom
Ezek érdekelhetnek még
2025. Szeptember 16. 12:15, kedd | Helyi
Sokba kerül a reggeli száguldozás
Vármegyénkben egy hét alatt 64 rendőri intézkedést igénylő baleset történt, amelyekben tizenkilencen sérültek meg.
2025. Szeptember 16. 11:48, kedd | Helyi
Október 1-től már benyújtható a háromgyerekes anyák kedvezményéről szóló adóelőleg-nyilatkozat
A három gyermeket nevelő anyáknak október 1-től nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a törvényben meghatározott, munkával megszerzett jövedelmeik – így például a munkabér – után.
2025. Szeptember 15. 12:14, hétfő | Helyi
Abonyi Imre tiszteletére versenyeznek a hajtók Bugacon
Idén ismét Bugac ad otthont a fogathajtás egyik legjelentősebb hazai eseményének, az Abonyi Imre Emlékversenynek, amelyet szeptember 18-21. között rendeznek meg.
2025. Szeptember 14. 14:33, vasárnap | Helyi
Kreatív ízek és hagyományos receptek találkoztak a Libafesztivál főzőversenyén
A XXVI. Kiskunfélegyházi Libafesztivál egyik legnépszerűbb programpontja idén is a hagyományos főzőverseny volt, amely ismét nagy érdeklődés mellett zajlott.