Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Október 16. 10:08, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Forró teával és öleléssel várták a járókelőket

Forró teával és öleléssel várták a járókelőket

Évről-évre – noha más és más dátumokon – minden ország megtartja a saját Ölelés Világnapját.

Kevin Zaborney fejében született meg az a gondolat, hogy szenteljünk egy napot minden évben az Ölelkezés Ünnepének. Álma valóra vált, hiszen 1986. január 21-én megünnepelték Amerikában, Michiganban a világon először a gyógyító, mentális egészséget nyújtó, boldogságot teremtő ölelést.

A szép gondolathoz azóta egyre több ország csatlakozik, csakúgy mint Magyarország, ahol október 15-re lett datálva az ünnep. Városunkban a Jobb Veled a Világ Alapítvány kiskunfélegyházi Boldogság Klubja már második éve csatlakozik ehhez a szép ünnephez olyan formán, hogy táblákkal hirdetve az ölelés fontosságát, az utca járókelőit szólítják meg és invitálják egy baráti ölelésre.

A nap fő célja, hogy arra ösztönözzön bennünket, hogy gyakrabban öleljük meg a körülöttünk lévőket, ezzel kimutatva, hogy támogatjuk és szeretjük őket. Meglehet, hogy zavarban vagyunk az érzelmeink kimutatásával, de ez egy igazán jó alkalom, hogy kifejezzük őket és pótoljuk egymás szeretet hiányát egy öleléssel, ami még mentálisan is segíti az egészségünket – mondta el Grófné Czere Anikó, a Petőfi térre szervezett esemény főszervezője, a helyi Boldogságklub vezetője.

Szerencsére egyre többen örömmel fogadják az utcán ölelkezésre ajánlkozó klubtagokat, akik a kedves gesztus mellett még mosolyt is csalnak a járókelők arcára.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA